Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bezos lemond, az Amazon brutális számokat jelentett

Meglepetésre Jeff Bezos bejelentette: lemond vezérigazgatói pozíciójáról az Amazonban.

A harmadik negyedévben dobja majd ki névjegykártyáját, amin a bűvös hárombetűs (CEO) rövidítés áll. Az e-kereskedelmi óriás a járványhelyzet egyik nagy nyertese, Bezos pedig a világ második leggazdagabb embere (a pandémia alatti tőzsderalliban a Tesla-vezér előzte meg). 

Soha sem volt még ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak

Bezos egy lépést hátrébb lép, az igazgatóság ügyvezető elnöke lesz, helyét az Amazon Web Services (AWS) eddigi CEO-ja, Andy Jassy veszi át.

Bezos megy.

Az alkalmazottaknak írt levelében Bezos azt írta, itt az ideje, hogy más projektjeire (például a most indult bolygómentő alapjára, űrtechnológiai cégére, a Blue Originre, a Washington Postra vagy “más szenvedélyeire”) fókuszáljon.  

A meglepő bejelentést a friss pénzügyi riporttal együtt tették közzé, az Amazon brutális számokat jelentett, a negyedik negyévben 125,6 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a cég (először volt 100 milliárdot meghaladó bevétele egyetlen negyedév alatt). 

A koronavírus-járvány alaposan átalakította a fogyasztói szokásokat, az e-kereskedelem az Egyesült Államokban is egy évtizednyit lépett előre, ennek egyik nagy nyertese az Amazon volt, a cég részvényeinek ára egyetlen év alatt 67 százalékkal emelkedtek. 

 

Oszd meg!