Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Bevásárolt az AutoWallis: megvette az ICL Autó többségi részét, Szombathelyen kezdenek szervizelni

A magyar topmilliárdos, Veres Tibor tavaly tőzsdére vitt cége, az AutoWallis Nyugat-Magyarországon terjeszkedik. Az ICL Autó, melyben többségi részesedést szerzett, februárban Szombathelyen kezdi meg működését, elsőként a KIA márka forgalmazásával és szervizelésével.

Az Iniciál Csoport fő alapítójával és vezetőjével, Taródy Zsolttal kötött decemberi, szakmai együttműködés első lépéseként az AutoWallis Nyrt. megvásárolta a győri székhelyű ICL Autó Kft. 60 százaléknyi üzletrészét a Taródy családtól. A vállalat Szombathelyen elsőként KIA gépjárművek értékesítését és szervizelését kezdi meg, mely a későbbiekben kiegészülhet más márkákkal is. Az ICL Autó tevékenysége Nyugat-Magyarországra fókuszál, és a tervek szerint lefedheti a teljes autókereskedelemhez kapcsolódó szolgáltatási portfoliót, közöttük a szerviz, és flottaparkkezelési szolgáltatásokat is.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az akvizíció kapcsán elmondta, hogy az jól illeszkedik a vállalat tavaly tavasszal meghirdetett stratégiájába: az árbevétel duplázását tervezik 2024-ig.

Az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzett cég, és 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója szeretne lenni. A vállalat 2018-as, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált 65,5 milliárdos árbevételének duplázását tervezi 2024-re. A cégcsoport többségi tulajdonosa, a Wallis Asset Management mögött Veres Tibor áll, aki a hatodik leggazdagabb magyar a Forbes legfrissebb milliárdoslistája szerint.

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző.

A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixt rent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.

Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid