A hatodik Zwack

Nem tudtam, hogy Wallenberg és Demján is kellett hozzá. Mert, hogy II. József – állítólag – azt mondta, hogy „Das ist ein unicum”, az ugye sokaknak megvan. De hogy utána […]

Bővebben

Bevásárolt a Vodafone, lenyeli a magyar UPC-t

Megállapodásra jutott a Vodafone a Liberty Globallal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak, így a UPC Magyarországnak is a megvásárlásáról, összesen mintegy 18,4 milliárd euró cégértéken.

A UPC Magyarország az ország legnagyobb kábelszolgáltatója, az összes háztartás 43 százalékát, 1,8 millió háztartást ér el. Többek között a UPC Magyarországot kebelezi be most a Vodafone, a Liberty Global cseh, német és román leányvállalatai mellett. A UPC megvásárlásával a Vodafone Magyarország országos szinten a második olyan szolgáltatávó válik, mely képes teljeskörű konvergens szolgáltatások nyújtására.

A felvásárlás után a Vodafone-nak Magyarországon a mobil piacon körülbelül 25, a vezetékes szélessávú szolgáltatások piacán 24, a kersekedelmi televíziózás piacán pedig 19 százalék körüli részesedése lesz. A felvásárlás miatt a cégnek újra kell majd gondolnia a vezetékes és konvergens stratégiáját Németországban és a kulcsfontosságú közép-kelet-európai piacokon is.

A Vodafone jelenleg is fontos munkáltató az országban, összesen mintegy 3200 embert foglalkoztat Budapesten, Miskolcon pedig további 600-at. A Vodafone a UPC-vel szorosan együttműködve fogja megvalósítani a két cég integrációját.

A tranzakcióhoz szükséges még az Európai Bizottság mint versenyhatóság jóváhagyása is, ez a folyamat előreláthatóan a 2019 közepén zárul majd le.

Borítókép: Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. (Forrás: Vodafone.hu)

A Vodafone és a Nokia hozza létre az első 4G hálózatot a Holdon

 

"Túl sok olyan emberrel találkozom a Szilícium-völgyben, akik túl sokat agyalnak a pénzen. Sose éreztem, hogy a befektetőnk azon parázott volna, hogy felborulunk. Lehet, hogy aggódott, de bizalmat sugárzott felénk."

Kevin Systorm, az Instagram alapítója