Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Betörne az Apple a videójátékpiacra – úgy működne a platformja, mint a Netflix

Videójátékos szolgáltatást indítana az Apple, ami úgy működne, mint a Netflix, csak filmek és sorozatok helyett játékokkal. Előfizetéses rendszer a terv.

A Sony, a Microsoft, a Nintento és az Electronic Arts után az Apple is saját videojátékos szolgáltatáson töri a fejét – írja a Cheddar. A rendszer úgy működne, mint a Netflix: az előfizetők egy adott összeg fejében férnének hozzá a játékokhoz, amiket a forrás szerint maga az Apple adna ki,

azaz a cupertinói cég a terjesztés és hirdetés költségeit is magára vállalná.

Bár a Cheddar szerint a projekt még nagyon korai stádiumban van, és az is lehet, hogy az Apple előbb-utóbb lefújja az egészet, a szoftverre való ráerősítés nem tűnik butaságnak, főleg annak tükrében, hogy a cég termékeladásai nem úgy alakulnak, ahogy az almás óriás szeretné. Bár az nem derült ki, milyen játékokat tenne elérhetővé az Apple, az iOS-re elérhető megannyi szoftver jó kiindulópont.

Egyetlen éjszaka alatt 55 milliárd dollárt bukott az Apple. Van még kiút a válságból?

Az Apple előfizetéses szolgáltatásai egyébként a cég legdinamikusabban növekvő ágazatának számítanak, Tim Cook 2017-ben a szektor akkori bevételének megduplázását tűzte ki célul 2020-ig – ez 50 milliárd dollárt jelentene, és mivel már 2018-ban 39,75 milliárdnál járt az iCloud és az Apple Music, esélyes, hogy a cég túlteljesíti a vezérigazgató elvárásait.

A kutya sem veszi az iPhone-okat, az Apple pedig már rég nem egybilliódolláros cég

Nem ez lenne az első eset, hogy az Apple a játékok felé fordul. Anno még saját konzolt is kiadtak, a Bandai Pippin azonban csak mint a kilencvenes évek furcsasága maradt meg az emberemlékezetben.

Oszd meg!