Fotó: Házibuli Kansasben // Fotó: Jacob Bentzinger, Unsplash
Üzlet

Betiltja a bulikat az Airbnb

Forbes
2020. augusztus 24. 2 perc olvasás

Szigorú intézkedésekkel veszi elejét a bulizásnak az Airbnb, derült ki a cég közleményéből.

A vállalkozás mostantól globálisan tiltja a partik szervezését, és tizenhat főben maximalizálja az egy ingatlanban elszállásolható vendégek számát.

Amennyiben valaki megszegi a szabályokat, az Airbnb kitiltja őt a platformról, sőt akár jogi lépéseket is tesz ellene – minderről, valamint az új szabályzatról a lakókat is tájékoztatni fogják.

A cég a butikhotelek és apartmanszállók üzemeltetői részére kidolgoz egy kivételrendszert, erről később tájékoztatják az érintetteket.

A szigor oka: a koronavírus-járvány első hulláma utáni enyhítések következtében megszaporodtak az Airbnb-kben tartott házibulik, „egyesek hazavitték a kocsmai viselkedést”.

„Úgy gondoljuk, hogy ez roppant felelőtlen viselkedés – nem ilyen üzletet akarunk, és bárki, aki részt vesz ebben, vagy akár engedi, nem való a platformunkra” – írja a cég.

A közlemény kiemeli: a kisebb összejöveteleket nem tiltják, amennyiben a résztvevők betartják az adott ország közegészségügyi irányelveit.

Az Airbnb szerint egyébként mindez annyira nem nagy dolog, tekintve hogy a hozzájuk tartozó ingatlanok 73 százalékában egyébként is tilos bulit tartani. Amerikában és Kanadában már működik egy szomszédok által hívható forródrót, ezen át lehet jelenteni a nemkívánatos összejöveteleket – a cég ezt a rendszert globálisan is kiterjesztené.

Amerikában július óta a 25 év alattiak nem is foglalhatnak le teljes házakat, hacsak nem gyűjtöttek be három pozitív értékelést korábban.

Borítókép: Házibuli Kansasben // Fotó: Jacob Bentzinger, Unsplash