Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Simone Hutsch // Unsplash

Beszéljünk végre a kevésbé szeretett kerületekről

Kiolvashatatlan római számok? Akkor olcsóbb!  A Duna House elmezte, hogy melyek azok a budapesti kerületek, ahová a legkevésbé vágynak azok, akik lakást szeretnének venni.

Rendszerint a legkedveltebb kerületek és környékek vannak terítéken akkor, amikor a budapesti ingatlanok szóba kerülnek. Hol vannak a szürke zónák?

A libasor végén Budapest legnagyobb számozású kerületei vannak,

leghátul a XXIII. kerület (Soroksár) kullog, ahol a lakáskeresők csupán 2,2% nézelődött.

Nem volt túl népszerű a XXII. (Budafok-Tétény) és a XXI. kerület (Csepel) sem, a maguk 3,8 és 3,9 százalékával.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint a kevésbé keresett kerületeket is két részre lehet osztani:

vannak, amelyek évről évre haladnak felfelé a népszerűségi listán, és vannak, amelyek iránt az érdeklődés egyre csak csökken.

A szakértő véleménye alapján, az előbbiek közé azok tartoznak, melyek átestek valamilyen városrehabilitációs felújításon és projekten. Egy modern, feltörekvő városrész ellensúlyozni tudja az esetleges elmaradásokat, így vonzóbb lehet.

Az otthon kiválasztásánál egyébként

a legfontosabb szempont a közlekedés, a munkahelyek léte és elérhetősége, amelyek szempontjából sokszor hátrányt szenvednek a külsőbb kerületek.

Ingatlanárakat és közbiztonságot tekintve azonban jó választás lehet a kedvezőbb árú, biztonságosabb külvárosi környék egy-egy sűrűbben lakott belvárosi területnél.

Oszd meg!