Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A héten 500 forint fölé kerül a dízel ára

Tovább emeli a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, a fogyasztóknál fontos lélektani határt lép át a dízel üzemanyag átlagára.

A gázolaj átlagára a szerdai üzemanyagár emelést követően átlépi az 500 forintos lélektani határt, írja a holtankoljak.hu. A 95-ös benzin ára bruttó 6 forintot fog emelkedni, a gázolaj átlagára pedig bruttó 8 forinttal kerül majd többe. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a hazai töltőállomásokon: 

95-ös benzin: 488 Ft/liter

Gázolaj: 501 Ft/liter 

Mindenhol drágul az üzemanyag

Nemcsak itthon, de nemzetközi viszonylatban is drágulás figyelhető meg. Egy hónap alatt a Brent típusú olaj ára 12 százalékot emelkedett, mostanra már a 83 dolláros árszinten mozog. A forint nem tudja magát tartani a dollárral szemben, egy hónap alatt 5 százalékot gyengült az árfolyam, már 311 forintot kell fizetnünk 1 dollárért, írja a portál az üzemanyagár-változás-előrejelzésében.

A kőolajexportáló országok (OPEC) úgy döntöttek, hogy nem emelnek a kitermelt olaj mennyiségén

(annak ellenére, hogy a gazdaságok élénkülésével a kereslet nő), az olaj ára folyamatosan emelkedik, ezen a héten már a 83 dolláros szintet is átlépte. 

Borítókép: Piqsels // Unsplash

Oszd meg!