Fotó: Starbucks: 2019 nyarán elindult Magyarországon is a házhozszállítás, 2020 a járvány miatt bővítettek. Fotó: Starbucks PR
Üzlet

Bejött a magyar Starbucksnak a házhozszállítás

Forbes
2020. október 26. 1 perc olvasás

A szolgáltatást már tavaly elindították, de a járvány miatt ma már 29 üzletükben elérhető.

A Starbucks kijelölt üzleteiből már 2019 nyara óta van lehetőség a házhozszállításra, a járvány első hullámában, máricius óta pedig újabb üzletekben vezették be a szolgáltatást.

A Starbucks kávézólánc 29 hazai üzletéből már van lehetőség az érintésmentes házhozszállításra a Netpincér szolgáltatásán keresztül. A társaság azt közölte a Forbes.hu-val, hogy a év eleje óta négyszeresére nőtt azok aránya, akik igénybe veszik a szolgáltatást.

Starbucks: 2019 nyarán elindult Magyarországon is a házhozszállítás, 2020 a járvány miatt bővítettek. Fotó: Starbucks PR

Áprilisban a Starbucks magyarországi üzleteiben a fogyasztók közel 11 százaléka vette igénybe az érintésmentes házhozszállítási szolgáltatást, míg 89 százalék elvitelre kérte kedvenc italait. Ez az arány a korlátozások enyhülésével változott, 2020 májusától kezdve egyre többen választották ismét a helyszíni fogyasztást, ez az arány októberre elérte a 48 százalékot. Az érintésmentes házhozszállítás azonban továbbra is népszerű maradt a vendégek körében, októberre négyszeresére nőtt azoknak a száma, akik ezt a megoldást preferálják az év elejéhez képest.