Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Befektető a FlightRefundnál – magyar cégtől retteghetnek a világ légitársaságai

Összesen 250 millió forint tőkebefektetést kap a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a légitársaságokhoz befutó  panaszok érvényesítését segítő FlightRefund. A cél pozíciójuk megerősítése Közép-kelet-Európában, irodát nyitnak Romániában, Máltán és Spanyolországban is.

A  magyar startup – amelyről elsők között írt a Forbes – szerződött ügyfeleinek száma meghatszorozódott az elmúlt évben, ez igencsak látványos növekedés. A törvényileg 250 és 600 euró (77-186 000 forint) közötti kártérítési igény képviseletére és beszedésére szakosodott cég ma már több mint 100 millió forint követelésállományt kezel a légitársaságokkal szemben. Jelenleg 11 országban vannak jelen, és a tőkeinjekciónak köszönhetően további nemzetközi terjeszkedést terveznek. A FlightRefund a közép-kelet-európai piaci jelenlétének megszilárdítása mellett Romániában, Máltán és Spanyolországban nyit irodát. A tőkét a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) alá tartozó Hiventures-től kapják.

„A három fővel induló cégünk az elmúlt években a légi ipari és követeléskezelési szakmákban járatos menedzsmenttel, jogi szakértői csapattal bővült, mára húsz állandó munkatársat és számos külső szakértőt foglalkoztatunk. Ennek köszönhetően évente sokezer utasnak tudunk érdemben segíteni” – írják közleményükben.

Olvass bővebben a FlightRefundról korábbi cikkünkben!

Oszd meg!