Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Befektető a FlightRefundnál – magyar cégtől retteghetnek a világ légitársaságai

Összesen 250 millió forint tőkebefektetést kap a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a légitársaságokhoz befutó  panaszok érvényesítését segítő FlightRefund. A cél pozíciójuk megerősítése Közép-kelet-Európában, irodát nyitnak Romániában, Máltán és Spanyolországban is.

A  magyar startup – amelyről elsők között írt a Forbes – szerződött ügyfeleinek száma meghatszorozódott az elmúlt évben, ez igencsak látványos növekedés. A törvényileg 250 és 600 euró (77-186 000 forint) közötti kártérítési igény képviseletére és beszedésére szakosodott cég ma már több mint 100 millió forint követelésállományt kezel a légitársaságokkal szemben. Jelenleg 11 országban vannak jelen, és a tőkeinjekciónak köszönhetően további nemzetközi terjeszkedést terveznek. A FlightRefund a közép-kelet-európai piaci jelenlétének megszilárdítása mellett Romániában, Máltán és Spanyolországban nyit irodát. A tőkét a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) alá tartozó Hiventures-től kapják.

„A három fővel induló cégünk az elmúlt években a légi ipari és követeléskezelési szakmákban járatos menedzsmenttel, jogi szakértői csapattal bővült, mára húsz állandó munkatársat és számos külső szakértőt foglalkoztatunk. Ennek köszönhetően évente sokezer utasnak tudunk érdemben segíteni” – írják közleményükben.

Olvass bővebben a FlightRefundról korábbi cikkünkben!

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő