Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bryan Angelo // Unsplash

Beáll a marihuána legalizációja mögé Amazon

Mostantól csak indokolt esetben tesztelik a hozzájuk jelentkezők marihuánafogyasztását, és támogatnak egy egész USA-ra kiterjedő legalizációs jogszabálytervezetet.

Támogatja az Amazon az úgynevezett More-törvényt, amely elfogadása esetén szövetségi szinten legalizálná a marihuána fogyasztását az Egyesült Államokban.

Erről Dave Clark, a cég CEO-ja írt kedden egy blogbejegyzésben. Clark azt ígéri, az Amazon aktívan fogja támogatni a tervezetet.

Emellett a cég mostantól csak akkor fogja vizsgálni az állásokra jelentkezőknél a mariuhána-használatot, ha a pozíciót az USA közlekedési hatósága ellenőrzi. Az Amazon ezzel valószínűleg azt az ellentmondásos helyzetet próbálja feloldani, amely abból fakad, hogy az Egyesült Államok több tagállamában már legalizálták a marihuána használatát, közben szövetségi szinten továbbra is tiltott szernek minősül, és sok munkaadó nem alkalmaz a marihuánateszteken megbukókat.

„Ahogy sokan mások, úgy korábban mi is kizártuk a marihuána-fogyasztókat az alkalmazottaink közül. De látva, hogy merre megy a törvényi szabályozás, változtatunk” – fogalmazott Clark.

Az Amazon ellen nemrégiben jogi eljárás indult: egy a céghez jelentkező férfi márciusban azért nyújtott be keresetet New Yorkban, mert állítása szerint az Amazon a mariuhána-fogyasztása miatt utasította el a jelentkezését, és szerinte ezzel New York-i jogszabályokat sértett.

Borítókép: Bryan Angelo / Unsplash


Oszd meg!