Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Bárki előadhat az idei Brain Baron – már ha elég jól beszélsz egy liftben

Idén bárki pályázhat előadónak a Brain Bar egyik színpadjára, a jelentkezőknek ehhez nem kell mást tenniük, mint egy rövid, úgynevezett elevator pitch videóban meggyőzniük a zsűrit arról, miért érdemes őket választaniuk.

Május 30-31-én ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Brain Bar jövőfesztivált, ahol többek között előad majd Jordan Peterson pszichológus, Maye Musk dietetikus, szupermodell és egyben Elon Musk édesanyja, illetve Frank Cooper, a Blackrock globális marketingvezetője, a Buzzfeed és a Pepsi korábbi kreatív főnöke.

Az idei egyik újítást, az Elevator pitch kezdeményezést a Vodafone indította el, a program keretében a döntőbe jutó tíz fiatal megoszthatja ötleteit a vendégekkel és előadókkal, írja a Brain Bar sajtóközleménye. A fesztivál mindkét napján lesznek majd előadások, az erre dedikált Talent Stage színpadon.

A Talent Stage színpadra bárki bekerülhet előadóként, a zsűri által legjobbnak ítélt pályázó pedig egy csúcsmobillal gazdagodhat.

Három fő témakörben lehet pályázni:

  • Digitális társadalom:  a társadalomra hatást gyakorló technikai újdonságok, mint például az új pénzügyi szolgáltatások, vagy az okos közlekedés
  • Társadalmi egyenlőség: munkahelyi egyenlőség kérdése, vagy a digitális tudás témaköre
  • Környezetvédelem: klímaváltozás, e-hulladék csökkentésének fontossága

Az elevator pitch műfaj lényege, hogy rövid idő alatt – akár egy közös liftezés során – kell az alanynak meggyőznie a hallgatótábort.

Pályázni egy rövid, magyar nyelvű videóval lehet.  Ez esetben a hallgatóság egy szakértői zsűri lesz. A pályázati felvételek a sajtóközlemény szerint elkészíthetők a Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében lévő lift installációban május 13. és 16. között, vagy akár egy tetszőleges liftben is. A nevezési határidő május 16.

A siker mellett 150 ezer eurós befektetés a tét – indul a Brain Bar startupversenye

Barabási Albert-László tréninget tart a Brain Baron arról, hogyan kerülj ki győztesen a következő válságból

Borítókép: Brain Bar // Facebook

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója