Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

demowood tábor nyár

Barkácsolni sokkal menőbb, mint mobilozni – Gyerektábort indít a Hello Wood

A DEMO Egyesülettel karöltve indít gyerektáborokat a Hello Wood csapata. Kicsiknek szóló dizájn foglalkozásokat, kreatív napköziket tartanak az új, közös bázison, az óbudai Zichy-kastélyban.

A menő installációiról és a nemzetközi nyári egyeteméről is ismert Hello Wood mostantól szorosan együttműködik az különböző korú gyerekekre szabott, művészeti foglalkozásokat tartó DEMO Egyesület programjával, derül ki a cég sajtóközleményéből. A két csapat összebútorozik, az óbudai Zichy-kastély kihasználatlanul álló északi szárnyába költöznek, és ezentúl itt, több mint 100 négyetméteren szervezik meg hétvégi műhelymunkáikat és kreatív napközijüket 9-18 évesek számára.

A szervezőknek nem az egyetemi előmenetel elősegítése az elsődleges célja, inkább az, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a vizuális- és tárgyi kultúrához, megtapasztalják, hogyan válhat egy ötlet valósággá, megéljék az alkotás örömét.

Ugyanilyen fontos cél emellett az is, hogy a nagy fúrás-faragás közben rájöjjenek, hogy offline is van élet, lejöjjenek a mobilozásról, vagy legalábbis tanulják meg a telefonjukat másra, leginkább filmek, fotók létrehozására használni.

Az érdeklődők május 19-én már a kastélyban próbálhatják ki a DEMO Wood névre keresztelt program gyerekfoglalkozásait, a filmezéstől kezdve az építészeten, animációkészítésen, formatervezésen át egészen a fotózásig rengeteg izgalmas területtel és szakmával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Borítókép: Vásony Nóra

Exportcikk lett a Hello Wood

Oszd meg!