Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

ece plaza obuda

Az Otto csomagküldő épít új plázát Budapesten

Az ECE, az Otto csomagküldő szolgálat ingatlanfejlesztő cége új bevásárlóközpont építését tervezi Óbudára, az egykori Budapesti Harisnyagyár területére. Az építési munkálatok előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a nyitás 2021-re várható.


Frissítés – 2018. 05.11. 
Nincs építési engedély?

„A tegnapi bejelentés félrevezető volt, az óbudai plázaberuházás a jelenlegi formájában biztosan nem fog megvalósulni” – így kommentálta Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos azt a hírt a Világgazdaságnak, hogy új bevásárlóközpont épülhet a Budapest III. kerületében. A Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződéséhez tervezett, 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű pláza kapcsán a szakpolitikus közölte, hogy a fejlesztő mindösszesen egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvénybe, amely felülírja azt. Ez utóbbit a köznyelv „pláza stopként” ismeri, és leegyszerűsítve a fenntartható fejlődést biztosítja a kereskedelemben olyan irányelvek mentén, amelyek uniós jogszabályokon alapszanak – írja a Világgazdaság.

A beruházás ettől még megvalósulhat – a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi egységek építéséről egy tárcaközi bizottság dönt.


Az új bevásárlóközpontba nemzetközi márkák és helyi kereskedők egyaránt helyet kapnak majd, 4D technológiával működő mozit és 15 éttermi koncepciót is terveznek az építtetők – gyorséttermektől kezdve trendi alkalmi éttermeken át a magas minőséget nyújtó éttermekig válogathatnak majd a látogatók. Az éttermek egy része a tetőkert mellett lesz majd, napozóterasszal. A bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek és 50 ezer négyzetméter bérelhető területnek ad majd helyet.

A bevásárlóközpont felépítése körülbelül ezer új munkahelyet teremt majd Bús Balázs, Budapest III. kerületének polgármestere szerint.

ECE CENTER BUDAPEST_ENTRANCE DAY ECE CENTER BUDAPEST_EXTERIOR_NE ECE CENTER BUDAPEST_ROOFGARDEN ECE CENTER BUDAPEST_FOOD AREA
<
>

Az ECE 1996-ban alapította magyarországi leányvállalatát, jelenleg öt bevásárlóközpontot üzemeltet (a budapesti, pécsi, győri, debreceni és a szegedi Árkádot).

Frissítés: Csütörtök délután a Világgazdaságnak reagált a hírre Szatmáry Kristóf kereskedelmpolitikáért felelős miniszteri biztos, akinek a szavaiból kiderült, valószínűtlen, hogy 2021-re bármi is megvalósuljon a tervből. “A tegnapi bejelentés félrevezető volt, az óbudai plázaberuházás a jelenlegi formájában biztosan nem fog megvalósulni” – fogalmazott. Az új pláza még 2013-ban kapott építési engedélyt, ezt azonban felülírja a 2015-ben bevezetett plázastop, azóta a beruházó még nem kért új engedélyt.

Bezár a pláza, zöld energiával és új márkákkal tér vissza az egykori Europark

Oszd meg!