Üzlet

Az ország legnagyobb mélyhűtő raktárát húzzák fel Budaörsön

Forbes
2020. november 05. 2 perc olvasás

Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb mélyhűtő raktárát tervezi megépíteni Budaörsön az olasz tulajdonú Catone Kft. A tervek szerint a 2022-re megvalósuló, 7 milliárd forint értékű beruházással a cég budaörsi telephelye Közép-Európa egyik legfontosabb mélyhűtött logisztikai központjává válik.

A Catone Kft. 25 éve van jelen Magyarországon, azóta több mint 7 milliárd forintot költött beruházásra, fejlesztésre, az országban működő 10 legnagyobb olasz cég egyike.

A cég budaörsi központja hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásával, belföldi és nemzetközi szállításával, disztribúciójával és egyéb logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. Olyan ügyfeleknek szolgáltat, mint az Unilever, az Upfield, a Tesco, a Fornetti vagy a Burger King. A Catone Kft. 140 munkatársat foglalkoztat, mintegy 80 darab kamionnal látja el napi feladatait.

A mostani beruházás értéke 7 milliárd forint, ebből 2022-ig Magyarország legnagyobb kapacitású és legkorszerűbb mélyhűtő raktárát tervezik felépíteni a budaörsi telephelyen.

Ezzel a cég Közép-Európa egyik legnagyobb központjává válik a mélyhűtött logisztikában: raktározási kapacitásuk 70 százalékkal nő, és legalább 30 új munkahelyet teremtenek majd Carlo Catone, a cégcsoport 82 éves tulajdonosa szerint, aki idén adja át a cégvezetést unokájának. 

A fejlesztéstől azt várják, hogy a kft. árbevétele rövid időn belül csaknem megduplázódik, a növekedés pedig szinte teljes mértékben exportból származó árbevétel lesz. Az új létesítmény 10 ezer négyzetméter alapterületű lesz, 12 tárolási szinttel. Összesen 21 888 darab, szabvány méretű, 1 tonnás raklap tárolására válik alkalmassá. A tárolási hőmérséklet -25 Celsius fok lesz.

Fotó: Catone Kft.