Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az év legnagyobb üzlete a kiskutyáknak köszönhető – ez itt a szerdai Espresso light!

Mutatjuk az év legnagyobb magyar vonatkozású üzleteit – a teljes lista 371 milliárd forint sorsával együtt a ma megjelent friss és ropogós Forbesban. Egy magyar mérnökcsapat és egy magyar cég világújdonságnak számító fűthető falfestéket talált ki, az OceanGate nevű amerikai vállalkozás a Titanic roncsaihoz hirdet expedíciót. A Magyar Tudományos Akadémia vezetése egy mozdulattal letiltott a Magyar Tudomány Ünnepére tervezett két előadást, a fizikai Nobel-díjak történetében pedig harmadszor női díjazottat hirdettek ki.

Olvasd, amit mi is olvasunk!

Az Espresso a Forbes kiküldött hírlevele, tele érdekes cikkekkel és fontos témákkal (olyannal, amit mi írtunk meg és olyannal is, amit mások). Ez itt az Espresso hírlevél kivonata. Feliratkozni a lap alján lehet.

 

1 perces

Facebook-veterán az Insta élén. Az alapítók még szeptemberben hagyták ott a fotómegosztó applikációs céget.

Feltámadt egy újabb régi márka: ezúttal a szovjet Zenit fényképezőgépek lesznek újra kaphatók.

Világújdonság a magyar cég fűthető falfestéke. De legalább még egy év, amíg kipróbálhatjuk.

 

3 perces

55 év után női Nobel-díjas fizikában. Arthur Ashkin, valamint Gérard Mourou és Donna Strickland nyerte megosztva a 2018-as fizikai Nobel-díjat a lézerfizikában elért úttörő eredményeikért. Donna Strickland mindössze a harmadik női díjazott a fizikai Nobel-díjak történetében.

Mennyit ér az önismeret a piacon? Az önismeret nem valamiféle elméleti tudomány, vagy olyan luxus, amivel majd akkor lehet foglalkozni, ha nyugdíjba mentünk. Bebizonyítjuk, milyen hasznos is tud lenni.

 

5 perces (vagy hosszabb)

Akik lekörözték Simicskát és Garancsit – az év legnagyobb üzletét a kiskutyáknak köszönhetik magyar üzletemberek. A Forbes leghosszabb exitlistája. 

Az Amazon-vezér váratlant húzott. Nem szívjóságból emel fizetést, de másokat is erre buzdít. A magyar Forbes októberi címlapembere 1 milliárd dollárt költ most emberekre.

„Inkább itt maradunk és ajvárt eszünk, minthogy szavazni menjünk” – mondta sok macedón, és tényleg nem ment el szavazni a hétvégén az ország nevének megváltoztatásáról. Mi ez a cirkusz a névvel, és miért lenne jó, ha Észak-Macedóniának hívnák Macedóniát?

Oszd meg!