Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az észteknek újabb unikornisuk van

A Pipedrive felhőalapú szoftverét arra fejlesztették, hogy kis és középvállalkozások értékesítési rendszerét gyorsítsa fel. A 2010-ben alapított startupot most 1,5 milliárd dollárra értékelték, ezzel Észtország ötödik unikornisa lett.

A Tallinban alapított, New York-i főhadiszállású startupba a Vista Equity Partners fektetett be, ezzel megszerezve a Pipedrive többségi tulajdonát. A techcrunch.com forrásai szerint a céget 1,5 milliárd dollárra értékelték.

A startup azt azonban nem árulta el, hogy az alapítók és az eddigi befektetők közül ki milyen tulajdonosi százalékkal marad a cégben. A startupba korábban a következők fektettek be: Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP, Rembrandt Venture Partners.

A Pipedrive-nak jelenleg 500 alkalmazottja van, értékesítési ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) rendszerüket jelenleg világszerte 95 000 cég használja. A cég célja, hogy minél gyorsabbá és automatizáltabbá tegye a kis- és középvállalatok értékesítési rendszerét.

A Pipedrive a mostani befektetéssel Észtország ötök unikornisa, azaz olyan startupja lett, aminek az értéke meghaladta az 1 milliárd dollárt. Eddig a Skype, a Taxify, a Transferwise és a Playtech volt az, aminek sikerült átlépni ezt az értéket.

 

Ha mi nem vagyunk büszkék arra, amit csinálunk, akkor bárki más miért lenne az?

Richard Branson