Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Sághy Tímea

Az Aranyélettől igazolt oktatási vezetőt a nemzetközi program

Krigler Gábort, a HBO Europe kreatív producerét választották a Midpoint TV Launch program oktatási vezetőjének, így nemzetközi szinten taníthatja és vezetheti a forgatókönyv-fejlesztéseket.

fotó: Sághy Tímea

fotó: Sághy Tímea

Krigler régi tagnak számít az európai tévéiparban, 1999-ben kezdett, mint storyliner az ausztrál-német Grundy UFÁ-nál, majd a HBO saját gyártású produkciókért felelős osztályának kreatív vezetőjeként dolgozott, annak 2010-es megalakulása óta.

Az összes magyar nyelvű sorozathoz köze volt, mindent végig kísért a fejlesztés első lépésétől a gyártási fázisig bezárólag.

Az ő nevéhez köthető a Terápia, a Társas Játék, valamint az októberben, befejező évadjába lépő Aranyélet is.

A szakember a 2015-ben indított Midpoint TV Launch workshopjait vezeti majd. A 2019-ben Szlovákiában, Csehországban és Boszniában zajló programban számos kiegészítést és újítást vezettek be – ezek egyike lesz az együttműködés a program magyar oktatási vezetőjével.

Krigler Gábor elmondta, hogy

a közös együttműködés célja az, hogy minden projekt olyan szintet érjen el, hogy a világpiacon versenyezhessenek.

Új célként szeretnék kinevelni a jövő fejlesztési vezetőit is, akik rendelkeznek a tévés drámák fejlesztéséhez szükséges készségekkel, és jó szemük van ahhoz, hogy kiválasszák a csatornáik számára megfelelő projekteket. „De számomra mindig a folyamat a legizgalmasabb. Az, hogy egy szobában ülök a résztvevőkkel, tartom velük a kapcsolatot a rezidens workshopok között, és élvezem a haladást. Ha az emberi élvezi, amit csinál, jó eséllyel a végeredmény is jó lesz.”

Krigler reméli, hogy a régióban végre születhet egy olyan sikersorozat is, ami az egész világot bejárja és a világpiac végre odafigyelhet a közép- és kelet-európai tehetségekre is.

A filmes szakemberrel a Forbes 2015. decemberi számában mi is interjúztunk.

A borítókép Sághy Tímea fotója.

Oszd meg!