Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

400 milliós tőkeemelés: a magyar milliárdos autós cége tovább terjeszkedik külföldön

400 millió forintos tőkeemelésről határozott az AutoWallis, melyet leányvállalatában, a Wallis Automotive Europe-ban hajt végre a tervezett nemzetközi terjeszkedés finanszírozására.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Standard kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. igazgatósága 400 millió forinttal emelte meg a kizárólagos tulajdonában lévő Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) tőkéjét – áll a cég közleményében. A tőkeemelés célja, hogy az AutoWallis nemzetközi disztribúció üzletágának tervezett növekedéséhez és piacbővítéséhez elég forrása legyen. A cég öt év alatt duplázni akarja tavalyi árbevételét.

A kereskedés a cég részvényeivel még februárban indult, erről itt írtunk részletesebben:

Önvezető autók és közösségi autózás: ide is beszállna a magyar milliárdos

 

A WAE, az AutoWallis Csoport legnagyobb árbevételű tagja már most is 14 országban van jelen. A japán Isuzu márkát képviseli Magyarországon. Emellett 2012-ben Magyarországon és Romániában újra bevezette a dél-koreai Ssangyong márkát, melyet 2018-tól Csehországban és Szlovákiában is forgalmaz. A két ázsiai 4×4 specialista gyártó termékein kívül a WAE exkluzív disztribútora a Jaguar és Land Rover járműveknek és alkatrészeknek 8 országban, valamint a Saab alkatrészeknek további két országban.


Kapcsolódó cikkünk:

A Wallis Magyarországon egy hónapja indította el a BMW-vel közösen autómegosztós szolgáltatását, a Drive Now-t, franchise rendszerben.

Új közösségi autómegosztó indul – Topmilliárdos hozza el Magyarországra a BMW car-sharing szolgáltatóját

 

A borítóképen: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa 

 

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója