Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Whisky - Eaters Collective // Unsplash

Aukcióra bocsájtják a világ legnagyobb magánkézben lévő whiskygyűjteményét

3900 üveg kerül árverésre, a gyűjtemény összértéke meghaladhatja a tízmillió dollárt.

A tökéletes kollekcióként is emlegetett gyűjteményet az egykori PepsiCo-mágnás, Richard Gooding halmozta fel. Az italokat jövőre árverezik el, két felvonásban – írja az amerikai Forbes.

Whisky Auctioneer Rare bottles including Macallan, Springbank, and Glenfiddich.
A világ legritkább palackjai. /Forrás:  WHISKY AUCTIONEER/forbes.com

A kikiáltási ár becslések szerint 7-8 millió angol font körül indul, ez nagyjából 10 millió amerikai dollárnak felel meg – és valószínűsíthető, hogy ettől drágábban fog elkelni.

Az italok között igazi ritkaságok is szerepelnek, például két Macallan-whisky 1926-ból, ezek jelenleg a világ legdrágább whisky-jei, melyeket ugyanabból a hordóból kerültek ki, és amelyiket egyébként a Szent Grál néven szokták illetni a rajongók.

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.