Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Anglia legerőszakosabb bűnözője saját vállalkozásba fog – a börtönből

Saját fitneszmárkát indít Charles Bronson, Anglia legerőszakosabb bűnözője, írja a Lad Bible. Bronson komolyan veszi az üzletet: szeretné, ha rajongói az ő erejével felvértezve mutatnának egyet s mást a szteroiddal élő testépítőknek.

Aki még nem hallott Charles Bronsonról, az hajlamos a morcos tekintetű amerikai színészre asszociálni, pedig a brit Bronson még a rosszfiúk éjjeli bosszúállójánál is veszedelmesebb: a Michael Gordon Peterson néven született angol bűnöző 65 eddig betöltött életévéből 45-öt töltött rácsok mögött, és ezzel kiérdemelte az „Anglia legerőszakosabb emberének” járó, tiszteletbeli (ám kissé hamiskás) titulust.

Eddz, mintha a cellakirályságod múlna rajta!

Bronson most is börtönben van, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a verekedésen, rabláson és általános erőszakon túli szenvedélyének, a sportnak is szenteljen bőséges szabadidejéből. A Bronson Fitness Ltd nevű cég egy Charles által „száz százalékban támogatott” étrendkiegészítőt dob piacra, az eper ízesítésű fehérjepor pedig csak egy a sorozatban érkező termékek közül.

A teljes felhozatalt még nem leplezték le a cég web- és Facebook-oldalán, utóbbin viszont kaptunk egy szívhez szóló önarcképet Bronsontól, amin „kussolj, kis egér” kiáltással mutat ránk, érdeklődőkre.

Bár napestig lehetne viccelődni a mindenkor bunyót kereső Bronson sport iránti lelkesedésén, az a helyzet, hogy ebben legalább olyan jó, mint mások arcának összezúzásában:

a 65 éves férfi naponta átlagosan 2000 fekvőtámaszt nyom ki a cellájában,

mi több, ő tartja a gyakorlat börtönben mért világrekordját (mert bizony ilyen is van): 172 szabályos fekvőtámasz 60 másodperc alatt. Ezen felül Bronson számlájára írandó, hogy bár nehezen lehetne példaképnek állítani, egyrészt soha nem követett el gyilkosságot, másrészt tisztában van vele, hogy világszerte ezrek követik figyelemmel börtönkarrierjét, sokan rajonganak érte, és ezért igyekszik a fitnesszvilágot pozitív irányba lökni – például hevesen ellenzi a szteroidok használatát, mondván:

„Herkules talán cuccozott?”

További érdekesség, hogy nem ezek lesznek az első termékek, amiket Bronson nevével adnak el. A bűnöző hivatalos rajongói klubja például saját csokoládészelettel jelentkezett, ami ugyan nem elsősorban sportolóknak készült, nekik is megdobhatja a vércukorszintjét egy-egy durvább edzés után. Mi több, film is készült a férfi szokatlan életéről, méghozzá a mára szupersztárrá vált Tom Hardy főszereplésével (Bronson, 2008). Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Bronson pontosan milyen titulussal rendelkezik a cégben.

Bankrablóból köcsögös

Noha szokatlannak tűnhet, hogy egy börtönviselt, ám ismert személyiség indít valamilyen vállalkozást, hazai példáért sem kell messzire mennünk. Ambrus Attila, a Viszkis Rabló például a börtönszlengből ismert köcsögözés fogalmát ültette át békésebb formába, mikor szabadulását követően saját kerámiaműhelyt nyitott.

Oszd meg!