Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Amikor Bezos Instára posztol, akkor egy 800 millió dolláros környezetvédelmi adományt jelent be

Ez még csak az első része annak a 10 milliárd dolláros ígéretnek, amit a környezetvédelmi alapján keresztül fog adományozni. 

Jeff Bezos bejelentette az Instagramon, hogy  majdnem 800 millió dollárt adományozott tizenhat környezetvédelmi szervezetnek. Az összeg az első részlete annak a tíz milliárd dolláros ígéretnék, amit februárban tett az Amazon-vezér. A hírről mások mellett a forbes.com számolt be.

„Az elmúlt hetekben rendkívül okos emberektől tanultam, akik mind arra szentelték az életüket, hogy küzdjenek a klímaváltozás ellen és megvédjék a közösségüket annak hatásaitól. Ha most merészen cselekszünk, megvédhetjük a földünk jövőjét”  írta a posztban.

A tizenhat szervezet között ott a WWF, ami a 100 millió dolláros adományt az amazonasi és közép-amerikai és afrikai esőerdők, kolumbiai, fiji, madagaszkári és mexikói mangrove erdők, és az észak-atlanti fenntartható algakitermelés támogatására fordít.

Szintén száz milliót kapott az Environmental Defense Fund, akik a metánszennyezés mérésére és a nagyvállalatok karbonlábnyomának csökkentésére fogják fordítani a pénzt. De a szervezetek között ott van egy tudósszakszervezet, több kutatói csoportosulás és egy erdőtelepítő  

Az Amazon 2019-ben jelentette be, hogy 2040-ig nullára csökkenti a karbonkibocsátását,

és hogy klímavédelmi alapján keresztül tíz milliárd dollárt fog adományozni környezetvédelemre. Forbes-becslés szerinti 183 milliárd dolláros vagyonának ez még így is csak a 6-7 százaléka. 

Fotó: amerikai Forbes

Oszd meg!