Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Tresorit csapata angyalbefektetőjükkel. Balról jobbra: Szebeni Szilveszter, Lám István, Szőke Márton (angyalbefektető) és Szilágyi György.

Adatbiztonság szempontjából globális élmezőnyben a Műegyetemről indult magyar startup

A titkosított felhőszolgáltatásokat kínáló, svájci-magyar Tresorit rangos elismerést kapott a Gartner elemzőcég vállalati felhasználók visszajelzéseit összegző jelentésében.

A nemrég a Wetransfert is kihívó Tresorit a legelső és egyetlen olyan szolgáltatás a kitüntetett cégek közül, amely a legbiztonságosabb, „end-to-end”, vagyis végpontok közötti titkosítással védi a felhőben tárolt felhasználói adatokat.

A Tresorit a felhőalapú kollaborációs eszközök piacán nyerte el a felhasználói értékelések alapján megítélt Gartner Peer Insights Customer Choice 2020 elismerést. Mindössze hat cég kapta meg ezt a kitüntetést a Gartner oldalán jegyzett, elsőkézből származó felhasználói vélemények alapján. Közülük a Tresorit az egyetlen és egyúttal a legelső olyan szolgáltatás, amely a legbiztonságosabb, „end-to-end” vagyis végpontok közötti titkosítással rendelkezik.

„Az adatbiztonság és az adataink feletti kontroll a Tresorit indulása óta elsődleges küldetés számunkra, szerintünk minden egyéni felhasználó és cég számára alapvető jog. Nagy örömmel tölt el minket, hogy megkaptuk az iparágban legelismertebb elemzőcég kitüntetését. Az a célunk, hogy olyan terméket fejlesszünk, amely nemcsak biztonságos, hanem felhasználóbarát és könnyen hozzáférhető módon segíti a vállalatok működését, ezért a felhasználóinktól közvetlenül érkező elismerés fontos megerősítés nekünk” – mondta Szilágyi György, a Tresorit termékfejlesztési igazgatója.

A kitüntetés eléréséhez a Gartner Peer Insights oldalon listázott szolgáltatásnak magasabb értékeléssel kell rendelkeznie, mint az iparági átlag és évente legalább 50 értékelést kell kapnia különböző méretű és profilú cégektől és nagyvállalatoktól.

Az idén a leggyorsabban növekvő európai cégek között is jegyzett Tresoritot 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György (mind a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök informatikus hallgatói voltak). Az egyetemi kutatásból indult startup mára globális sikereket ér el, üzleti megoldását több mint tízezer nagyvállalat és cég használja világszerte a biztonságos munkához. Szabadalmaztatott, végpontok közötti titkosításra épülő szolgálgatásával a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja vállalati felhasználóinak a felhőalapú fájltároláshoz és megosztáshoz. A Tresorit 2018 őszén zárta le a második körös befektetését, melynek során 11,5 millió euró tőkét vontak be a 3TS Capital Partners vezette konzorciumtól. A Tresorit Budapest mellett Zürichben és Münchenben is rendelkezik irodával.

Borítókép: A Tresorit csapata angyalbefektetőjükkel két évvel az indulásuk után. Balról jobbra: Szebeni Szilveszter, Lám István, Szőke Márton (angyalbefektető) és Szilágyi György. Forbes archív / Orbital Strangers

Oszd meg!