Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tresorit; Forrás: Tresorit

Rálépett a WeTransfer sarkára a magyar Tresorit, 5 gigás csatolmányokat lehet küldeni velük – titkosítva

A svájci-magyar biztonságos tárhely szolgáltatásra és megosztásra specializálódott Tresorit titkosított fájlküldő alkalmazást indít Tresorit Send néven. A Tresorit Send nagy fájlok küldésére ad lehetőséget egyszerűen és díjmentesen, akár 5 GB-ig, és biztonságos alternatívát kínál a kockázatos fájlmegosztó oldalak és e-mail csatolmányokkal szemben.

A Tresorit szeptemberben zárta 11,5 millió eurós második körös tőkebevonását, melynek segítségével a cég további globális terjeszkedésre készül.

A nagy fájlok e-mail mellékletekben történő küldése nem csak körülményes, de biztonsági kockázatokkal- például adatszivárgással – is járhat – írják közleményükben. Amint azt a Ponemon Intézet is megállapítja, a személyes adatok megsértésének csaknem egyharmada emberi hibának tudható be. Ilyen például személyes adatokat tartalmazó email és csatolmány küldése rossz címzettnek. Ugyanakkor, a legtöbb fájlmegosztási szolgáltatás, mint például a WeTransfer, sem nyújt megfelelő biztonsági funkciókat a fájlok védelmére, vagy csak rövid ideig teszi lehetővé a megosztott fájlok elérését a címzett számára. Ezzel ellentétben, a Tresorit Send csökkenti az adatszivárgás kockázatát és tökéletesen illeszkedik a vállalkozások munkafolyamatába a fájlokat 7 napig elérhetővé téve.

A Tresorit végpontok közötti titkosításra alapuló linkmegosztási technológiája révén a Tresorit Send garantálni tudja az üzleti fájlok bizalmasságának megőrzését a küldés folyamata alatt.

A végponttól végpontig terjedő titkosítás azt jelenti, hogy a fájlok titkosítása már a felhasználó eszközén megtörténik,és teljesen titkosítva maradnak addig, amíg el nem érik a címzettet.

A Tresorit nem tárolja a titkosítási kulcsokat, azok a megosztási linkben találhatóak. Ezért csak azok tudnak hozzáférni a megosztott tartalomhoz, akikhez a megosztási link eljut. A fájlok tartalma még a Tresorit munkatársai számára sem elérhetők.

Mivel a biztonság kiemelkedően fontos a Tresorit számára, a megosztási linket jelszó védelemmel is ellehet látni. A küldő egy kattintással visszavonhatja a megosztott fájlhoz való hozzáférést, ha rossz címzettnek küldte a linket, ezáltal csökkentve az adatsértés kockázatát. A megosztott fájlok 7 napig vagy legfeljebb 10 letöltésig állnak rendelkezésre, ezután az automatizált önmegsemmisítésnek köszönhetően az összes feltöltött fájl végérvényesen törlődik.

“Felhasználóink tudják, hogy teljes nyugalommal használhatják belső csapatmunkára a biztonságos tárhelyünket, és szeretnék ha az ügyfeleikkel, partnereikkel való kommunikációban sem kellene biztonsági kompromisszumot kötniük. A Tresorit Send lehetővé teszi bárkinek, hogy Tresorit előfizetés és regisztráció nélkül, bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumokat osszon meg biztonságosan. Ez különösen fontos például a jogi, pénzügyi és egészségügyi szektorban, ahol a munkavállalók gyakran küldenek bizalmas információt tartalmazó dokumentumokat ügyfeleiknek. Mindeközben a munkafolyamat is könnyebbé válik, mivel a vállalkozások értesítést kapnak, amikor partnereik vagy ügyfeleik megnyitják a megosztott fájlokat”- nyilatkozta Lám István, a Tresorit alapítója és ügyvezetője.

A Tresorit Send használata nem igényel regisztrációt vagy szoftver telepítését, a fájlok a böngészőből vagy a Chrome bővítményből egyszerűen küldhetők. megosztás után a feladó értesítést kap arról,hogy mikor nyitották meg a küldött dokumentumot. Azoknak, akinek még kifinomultabb megoldásra van szükségünk, a Tresorit fájlszinkronizáló és -megosztó szolgáltatása további megosztási lehetőségeket kínál. A közelmúltban elindított “hozzáférési naplók” szolgáltatással a Tresorit lehetővé teszi ügyfeleszámára, hogy meghatározzák hogy egy megosztott fájl meddig és hányszor tölthető letovábbá információt nyújt a megosztott fájlok megnyitásához használt e-mail és IP-címről, illetve, hogy milyen platformon nyitották meg a fájlt.

 

Oszd meg!