Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Volvo 2030-ra már csak elektromos autókat gyártana

Az elektromos Volvónkat pedig csak online vehetnénk meg.

Iparági trendekhez igazodva a svéd Volvo is felhagyna a fosszilis alapú üzemanyagot használó autók gyártásával – írja a CNN.

A célt úgy érnék el, hogy 2025-ig a bevételeik fele származna félhibrid autók eladásából, fele pedig elektromos autók értékesítéséből.

Ez azt jelenti, hogy a benzines, gázolajas autók gyártásával már négy év múlva felhagynának.

Kemény célok ezek egy olyan autógyártótól, ami eddig egyetlen elektromos autót vezetett piacra, az XC40 modellt. De jól mutatja, hogy a benzines autók gyártására fogyasztói szinten is egyre kisebb lesz a kereslet. A bejelentéssel egy időben az XC40 kisebb SUV változatát, C40-et is bemutatták.

A bejelentéssel együtt átlátható árazást, online értékesítésre való átállást és radikálisan leegyszerűsített termékajánlatokat is ígértek.

Brutális mértékben drágult tavaly a Tesla legnagyobb riválisa – de milyen lesz 2021?

Az autógyártók világszerte tesznek hasonló ígéreteket:

a Ford szintén 2030-ra tervezi az elektromos autók kizárólagosságát,

és a Volkswagen is partnerségre lépett vele, akik az európai piac első számú elektromosautó gyártói. A Tesla pedig építi az első európai gyárat Berlin mellett, amit még idén átadhatnak.

Fotó: Andrew Roberts / Unsplash

 

Oszd meg!