Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A világ egyik leggazdagabb embere befektet a platformba, amivel bitcoinnal fizethetünk a Starbucks-ban

A 90 éves hongkongi dollármilliárdos, Li Ka-sing még hisz a kriptopénzekben, kockázati tőkebefektetőjével beszáll a kriptofizetési platformot fejlesztő Bakkt-ba.

Az első kriptovalutába, a bitcoinba már nagyon sokan fektettek, de még így sem mindennapos, hogy a világ egyik leggazdagabb embere tesz így: a hongkongi Li Ka-sing beszállt a technológiába – írja a Forbes.com. A 90 éves Li a Bakkt nevű bitcoinos és kriptopénzes platformba fektetett Horizon Ventures nevű kockázati tőkebefektető cégén keresztül.

A Bakkt blogposztjában bejelentette, hogy 185,2 milliós A-körös befektetést kapott múlt héten, a fő befektető a Horizon Ventures volt

Li a Forbes globális gazdaglistája alapján több, mint 30 milliárd dolláros vagyonával a világ 23. leggazdagabb embere. 2007-ben elmondása szerint 5 perc gondolkodási idő után fektetetett be a Facebook-ba, de a hangasszisztens Siribe és a Spotify-ba is invesztált.

A bitcoin és más kriptopénzek befektetői mostanában nem túl jó időszakot élnek át, többen kriptotélnek nevezik, ami történt: beszakadt a bitcoin (dollárhoz viszonyított) árfolyama, és az alternatív kriptopénzeké is. 2019 kezdetét viszont többen pozitívan látják, pont az olyan bitcointőzsdék, platformok lehetőségeire várnak, mint amilyen a Bakkt.

A Bakktot a New York-i tőzsde tulajdonosa, az Intercontinental Exchange fejleszti, partnerségben a Startbucks-szal és a Microsofttal. Az a céljuk, hogy szélesebb körben terjesszék és a kiskereskedelmi piacra bevigyék a bitcoint és más kriptopénzeket. Még valamikor idén bevezetik, hogy kriptopénzekkel lehessen fizetni a Microsoft felhőjében, valamint a Starbucks-nál, akik dollárra fogják konvertálni a kriptopénzeket, és utána történik majd meg a vásárlás.

Borítókép: Unsplash

Oszd meg!