A hatodik Zwack

Nem tudtam, hogy Wallenberg és Demján is kellett hozzá. Mert, hogy II. József – állítólag – azt mondta, hogy „Das ist ein unicum”, az ugye sokaknak megvan. De hogy utána […]

Bővebben

A válság óta nem nőtt úgy a magyar gazdaság, mint most

Dübörög a gazdaság, egymást követő két negyedévben bővült 4 százalék felett nőtt a magyar GDP.

A Központi Statisztikai Hivatal május 15-én adta ki a gyorsjelentését a magyar gazdaság első negyedévéről. Ezek szerint Magyarország bruttó hazai terméke 2018. első negyedévében a nyers adatok szerint

4,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján pedig 4,7 százalékkal bővült a gazdaság.

A GDP-növekedés az előző, 2017. negyedik negyedévben is 4,4 százalékos volt, ezzel

a válság óta először haladta meg a bővülés a 4 százalékot két egymást követő negyedévben.

Utoljára 2006-ban volt olyan, hogy tartósan 4 százalék felett tudott nőni a magyar gazdaság. A KSH szerint a növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá.

Az Eurostat közleménye szerint a teljes Európai Unió gazdasági növekedése a 2018. év első negyedévében 2,4 százalék volt az előző év azonos időszakához képest, ez valamivel alacsonyabb, mint a 2017. negyedik negyedévi 2,7 százalék.

Borítókép: EJ Yao // Unsplash

 

"Túl sok olyan emberrel találkozom a Szilícium-völgyben, akik túl sokat agyalnak a pénzen. Sose éreztem, hogy a befektetőnk azon parázott volna, hogy felborulunk. Lehet, hogy aggódott, de bizalmat sugárzott felénk."

Kevin Systorm, az Instagram alapítója