rövid hír

A többségi tulajdonos a Budapest Airportban maradna

Forbes
2021. július 13. 1 perc olvasás

Megerősítette a magyar kormány nem kötelező vételi ajánlatának megtételét a Budapest Airport legnagyobb tulajdonosa, az AviAlliance nevű, német székhelyű légikikötő-kezelő, de azt is megjegyezte, reméli, hogy továbbra is befektetői pozícióban marad a budapesti repülőtéren – számolt be róla az MTI.

Az AviAlliance-nél azt mondták, a vételi ajánlatot nem az ő kezdeményezésére tette a magyar kormány. Hangsúlyozták: az AviAlliance hosszú távra gondolkodó befektető, és

nagyon reméli, hogy továbbra is befektetői pozícióban marad a budapesti repülőtéren.

A Budapest Airportnak 55,44 százalékos tulajdonosa az AviAlliance, a további tulajdonosok a Malton (a GIC leányvállalata) 23,33 százalékkal, valamint a Caisse de dépôt et placement du Québec, a második legnagyobb kanadai nyugdíjalap 21,23 százalékkal.

A Magyar Nemzet értesülése alapján hétfőn mi is írtunk arról, hogy  tárgyalások kezdődtek a magyar kormány ajánlatáról, amit a tulajdonosok első körben a piaci érték alattinak ítéltek és visszadobtak. A lap szerint azonban nem zárkóznak el, csak magasabb vételárat akarnak.

A nyitás a budapesti reptér forgalmát is felpörgette

A magyar állam május végén jelentkezett be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport többségi tulajdonrészének megszerzéséről, a meginduló folyamat koordinációjáért Palkovics László felel.

Borítókép fotó: Budapest Airport