Fotó: A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Fotó: BA
Üzlet

Válaszolt a kormány: tényleg akarjuk a repteret

Forbes
2021. május 28. 1 perc olvasás

A kormány döntése alapján tárgyalások kezdődhetnek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport többségi tulajdonrészének megszerzéséről, a meginduló folyamat koordinációjáért Palkovics László felel – erősítette meg a Magyar Nemzet információját pénteken kiadott hivatalos közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány komolyan veszi a tárgyalásokat, amelyekért az ITM közleménye szerint 2021. június 1-től kormánybiztosként az innovációs és technológiai miniszter felel.

Palkovics László a többségi tulajdon megszerzésének előkészítésére irányuló tárgyalásokon képviseli majd a magyar államot, amelynek nevében megteheti a szükséges, pénzügyi kötelezettségvállalással nem járó jognyilatkozatokat.

Ismét bejelentkezik az állam a budapesti repülőtérért?

Mint írták, a hazai versenyképesség javításához érdemben hozzájárulhatna, ha a magyar állam a legnagyobb hazai légikikötő működésében ismét tulajdonosként érvényesíthetné a gazdaság-, közlekedés- és turizmusfejlesztési, fenntarthatósági szempontokat.

Azt, hogy hány száz milliárdba kerülhet a reptér, itt számoltuk ki. 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Fotó: BA