A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Chris Mattheisen a Magyar Telekom Krisztina körúti székházában (Fotó: Orbital Strangers)

A Telekom volt vezére a magyar Microsoft élén

Christopher Mattheisent nevezték ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának. 

Az amerikai származású, de magyarul is jól beszélő menedzser 12 éven át a Magyar Telekom vezérigazgatója volt. Tavaly nyáron mondott le, akkor voltak olyan tervei is, hogy saját vállalkozást indít. Két cégbe, a Brain Bar-ba és a Budapest School-ba be is szállt befektetőként. Tavalyi távozásokor hosszú interjút készítettünk vele, részben a magazinban, részben online jelent meg.

“Nagyon nehezen lehet engem felbosszantani.” Christopher Mattheisen 2018 júliusában távozott a Magyar Telekomtól. (Fotó: The Orbital Strangers)

Karrierje a magyar Westell 900-nál indult, majd marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobil szolgáltatóknál. 2002-ben tért vissza Magyarországra, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetését. Március 4-től a magyar Microsofot vezetője lesz.

Nem lehet elkerülni a politikát ebben az iparágban – a távozó Telekom-vezér Orbánról, Merkelről, érzelmekről

Lakatos, Vinnai, Mattheisen, Barabási és mások – illusztris befektetői névsor a Budapest Schoolnál

 Borítókép: Orbital Strangers

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő