Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Thibault Penin // Unsplash

A szívószálak után a műanyag pohárfedelektől is megválna a McDonald’s

2020-ra csak újrahasznosított alapanyagú termékeket használna az McDonald’s, melynek első lépéseként száműzik a műanyag szívószálakat. A következő lépcső a műanyag pohárfedél leváltása lesz.

A gyorsétterem lánc a világ egyik legnagyobb műanyag felhasználója, amin a cég sürgősen változtatni szeretne. Jövő év márciusáig a műanyag szívószálakat papíralapúra cserélik és ez a terv a pohárfedelekkel is.

A változást azért nem csak a jó szándék vezérelte, a brit környezetvédelmi miniszter, Michael Gove már korábban bejelentette, hogy 2019 októbere és 2020 októbere között egy olyan szabályozás lép életbe, mely teljesen betiltja a műanyag szívószálakat.

A környezetbarát szívószálakat elsőként Nagy-Britanniában vezetik be, ahol 1400 étteremben évente 650 millió darabot használnak el. A cég a későbbiekben további környezettudatos termékek bevezetését is tervezi, például lebomló csomagolásokat.

Kiemelt kép: Thibault Penin // Unsplash

Oszd meg!