Fotó: Jellinek Dániel, az Indotek Csoport tulajdonosa
Üzlet

A reptérre hajtó Jellinek bekebelezheti az egykori kamionkirály cégét is

Zsiborás Gergő
2020. október 19. 2 perc olvasás

Nagy lendületben van a közel 300 ingatlan fölött diszponáló Indotek Csoport többségi tulajdonosa, Jellinek Dániel: a Waberer’s International Nyrt. a tőzsde honlapján jelentette be, hogy a Trevelin Holding Zrt.-n keresztül az Indotek kisebbségi tulajdonos lesz a cégben és a többségi részesedést is megszerezheti később.

Az egykori kamionkirálytól, a ma már az ingatlanpiacon és a magánegészsügyben utazó Wáberer Györgytől 2014-ben az addigi befektető, a Mid Europa Partners vásárolta ki a fuvarozó céget, mely nemrég jelezte, kiszállna a Waberer’s-ből. Most bejelentették: megegyeztek a Waberer’s részvényei 24%-ának eladásáról.

Továbbá a Mid Europa vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99%-os tulajdonrészére is.

A tranzakció a szokásos versenytilalmi eljárás tárgyát képezi, és várhatóan 2021 első negyedévének végéig zárul le, amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) áldását adja rá.

Tény, a Waberer’s nem a legjobb napjait éli, az Indoteknek pedig komoly tapasztalata van turn-around típusú befektetésekben. A fuvarozó cégnek nemcsak kamionjai, hanem raktárai is vannak, komoly logisztikai kapacitással rendelkezik, ez is kapcsolódási pont lehet a két cég között.

Ahogy arról írtunk már, a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek eddig is szeretett válságban vásárolni, illetve nehéz helyzetbe került cégeket.

Most különösen erős fokozatba kapcsolt a Forbes listáján legutóbb 10. leggazdagabbként szereplő üzletember: egy többségében magyar szereplőkből álló konzorcium vezetőjeként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is megszerezné. Korábban írtunk arról, hogy mekkora üzlet lehet ez.