Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Happy end után üzengetés: nekiment az egyik mentőbúvárnak az amerikai milliárdos

Sokan kritizálták az amerikai milliárdost, hogy csak PR-fogásból ajánlotta fel segítségét. Az biztos, hogy mérnökei dolgoztak a megoldáson, és ezért sokan kiálltak a Tesla-vezér mellett. Amit viszont azóta csinál, koránt sem szimpatikus (függetlenül attól, hogy tényleg csak önreklámnak szánta-e a felajánlást vagy sem). 

Bár happy enddel zárult a barlangban rekedt thaiföldi gyerekek drámája, Elon Musk még mindig azon rugózik, hogy mentőkapszuláit nem vették igénybe a mentésnél. A Tesla-vezér és a mentésben résztvevő egyik búvár most egymásnak üzenget a világhálón.

Musk a tragédiát követő napokban a Twitteren kürtölte világgá, hogy a Boring Company nevű cég mérnökei már úton vannak Thaiföld felé és az általuk fejlesztett kapszulával kihozzák a barlangból a szerencsétlenül járt gyerekeket.  Ígéretét tett követte. Maga Musk is járt amúgy a helyszínen.

Musk betartotta ígéretét: pár nap alatt építettek kapszulát a thai barlangban ragadt gyerekek megsegítésére

A mentést irányító Narongszak Oszotthakorn kormányzó ugyanakkor nem kért a milliárdos felajánlásából, mivel szerinte a kapszulák nem alkalmasak a műveletre. Vern Unsworth, a mentésben résztvevő búvár még ennél is tovább ment. Közölte, hogy

a merev kapszulák a barlang kanyargós járataiban egyszerűen használhatatlanok és különben is, ez az egész “kapszulásdi” nem több, mint egy PR-fogás.

Musk a hírre lepedofilozta Unsworthot, majd megvádolta azzal, hogy ott sem volt a mentésnél, mivel sosem látta a búvárt a helyszínen.

forrás: Twitter

A cicaharc egyelőre itt tart, mindenesetre Musk a masszív médiamegjelenésnek hála, már törölte tweetjeit.

Nem csoda egyébként, ha Musk mostanában feszültebb, legnagyobb projektje, a Tesla elektromos autógyár ugyanis pénzügyileg nehéz helyzetben van. Hiába volt már több hét is, amikor elérték a megfelelő gyártási kapacitást, a piacok kételkednek abban, hogy tömegautó lesz a Model3-ból.

A zseniális marketing mögött: Musk élete sikere lenne, ha innen felállna a Tesla

 

forrás: Gizmodo

Oszd meg!