Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A magyar tulajdonú Geomant felvásárolta az amerikai Inova Solutions-t

Az akvizícióval a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, a két vállalat termékfejlesztési tevékenységének összevonásával pedig hazai és további nemzetközi piacian is értékes versenyelőnyhöz jut a cég.

Ritka, hogy magyar szereplő vesz meg amerikait, de egy hónapon belül ez a második ilyen hírünk.

A hónap üzlete: Ashton Kutcher magyar startupba szállt be befektetőként

A csúcstechnológiájú digitális ügyfélszolgálati megoldásokat kínáló Geomant már 10 országban, többek között az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben is jelen van.

Világszerte körülbelül 300 ügyféllel rendelkezik, összesen mintegy 15 ezer fős call center szakember gárdát kiszolgálva.

A cég olyan nemzetközi vállalatokkal dolgozott már együtt, mint az Affidea vagy az Autonet, március végén pedig fontos mérföldkőhöz érkezett: 10 évnyi sikeres szakmai partnerséget követően felvásárolta az Inova Solutions-t. A 35 éves múlttal rendelkező amerikai vállalat a valós idejű teljesítménymenedzsment és vizuális kommunikációs megoldások egyik vezető szolgáltatója. A cég nívós ügyfélportfóliójába tartozik többek között a GE, a Yahoo és az Avon.

Mind a Geomant, mind az Inova széles ügyfélkört és jól kiépített partnerkapcsolatokat tudhat magáénak, ráadásul célcsoportjuk is azonos.

Digitális ügyfélkapcsolati megoldásokat – többek között felhő alapú és mesterséges intelligencián alapuló technológiákat – kínálnak közepes és nagyméretű vállalatok számára, rövidtávú megtérülést ígérve.

Mindkét vállalat ügyfélköre érezheti a felvásárlás előnyeit: a kiterjedt tapasztalatok és szolgáltatások egyesítését. Az akvizíció keretén belül egyelőre megmarad az Inova márkanév, az „Inova Solutions – a Geomant vállalata” nevet használja majd a cég. Az Inova menedzsmentje hamarosan egy magyar kollégával egészül ki, aki többek között az integrációs folyamatok zökkenőmentes lebonyolításáért felel majd.

„A Geomant az elmúlt 10 évben az Inova termékeinek viszonteladója, illetve hivatalos szolgáltató partnere volt, így az akvizíció a két vállalat közötti sikeres kereskedelmi partnerség csúcspontja és egyben a Geomant ambiciózus növekedési stratégiájának része. A felvásárlás a hazai piacon is értékes versenyelőnyt jelent, hiszen tudásunkat fúzionálva, valamint termékfejlesztési tevékenységünket összevonva még hatékonyabb és kiemelkedőbb szolgáltatást tudunk nyújtani a jövőben.

30 százalékos árbevétel-növekedést várunk az akvizíciótól, mellyel a cégcsoport eléri a 10 millió eurós külső árbevételt”

– fejtette ki az akvizíció kapcsán Vécsei Ákos, a Geomant alapító partnere.

A felvásárlással a Geomant új szereplőként tör be az amerikai piacra, méghozzá nagy előnnyel: az Inova teljes ügyfélbázisa, csapata és tapasztalata segít majd abban, hogy a magyar tulajdonú cég Amerikában is sikerrel értékesíthesse termékeit és szolgáltatásait.


A rovatból ajánljuk 

Fehér Gyula otthagyja az IBM-et, milliárdosokkal és ismert startuparcokkal indít befektetőcéget

Oszd meg!