Zombori Zsolt kilenc étteremért volt felelős, amikor 2013-ban az európai McDonald’s-okat is utolérte a fűnyíró elv. A ZHome Burger alapításához kellett a két évtized tapasztalat és a család támogatása is.
Zsolt már a kirúgása utáni héten elhelyezkedett üzleti tanácsadóként a Padthai Wokbarnál, de rájött, nem akar még egyszer így elköteleződni egy cégnél sem. Később nagykőrösi kisvállalkozásokat is ellátott tanácsokkal.
„A legtöbben nem
vezetnek statisztikát arról, hogy mekkora volt a forgalmuk, napokra, órákra
lebontva, az évszakot és az időjárást is figyelembe véve, pedig ebben van a
legtöbb pénz. Ez fogja megmutatni, hogy hol keletkezik a veszteség, ebből látszik,
mit kell tenni a jövőben, hogy megelőzzék a károkat” – mondja Zsolt a kis vendéglátóhelyek
leggyakoribb hibájáról.
Zsolt feleségével és két egyetemista gyerekével 2019 novemberében nyitotta meg a kizárólag házhoz szállítással működő ZHome Burgert, megelőzve a később koronavírus teremtette igényeket. Az üzletpolitika sikeres volt, járvány idején is hónapról hónapra nőtt az árbevételük.
A nagykőrösi családi cégben már nem sokáig maradnak négyen. Az első franchise partnerüket már megtalálták, később összesen hat– hetet szeretnének.
„Pénze sok embernek van, ambíciója is sok embernek van, de taníthatóság az nem mindenkiben van meg. Ez a franchise legnagyobb buktatója” – mondja az együttműködésről.
A ZHome Burger teljes sztoriját a júniusi Forbesban írtuk meg. Ha belelapoznál, itt megteheted: