Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Mesterakadémia

„A lámpaláz olyan, mint a lábszag” – 10 erős mondat Kiss Ádámtól

Magánemberként is vicces-e egy humorista? Vagy csak megnyomják a hátán a nagy piros gombot, mielőtt a színpadra lép, és onnantól válik mókás lénnyé? Egyáltalán, mit tudnak a humoristák, amiből egy projektmenedzser vagy egy mérlegképes könyvelő is tanulni tud? Kiss Ádám videókurzusa a Mesterakadémia.hu új oktatási oldalon mindezekre választ ad. Ízelítőül megmutatjuk, mire lehet számítani a nem mindig vicces, néha halál komoly humoristától. 

Arról, hogy hogyan ne válasszunk pályát:

„Gyermekként én már Fábry Sándor szerettem volna lenni. Azt hittem, hogy az ilyen szakma, mint hogy valaki tűzoltó meg kéményseprő, valaki meg Fábry Sándor.”

Hogyan lesz egy kudarcból tanulság és sztori:

„Én most Yuval Harari könyvvel jártam így. Ódákat zengtek a könyveiről, én rögtön a másodikkal kezdtem. Obama kedvence, ilyeneket mondtak róla. Na, mondtam, ezt megnézem magamnak. És három hónapja nem tudom legyűrni a saját torkomon. De mégis, ha valahol szóba jön, el tudom mondani, hogy ja, az a könyv, azt én nem tudom elolvasni.”

Önmagunk motiválásáról:

„A hit a fontos, a belső hozzáállás, a pozitívum. Én általában ezt szoktam mantrázni, mielőtt színpadra megyek. Csak pozitívan, minden rendben lesz. Nyugi Ádi, minden rendben lesz. Nektek is ezt javaslom. De ti ne Ádival, hanem a saját nevetekkel.”

A közönség megfogásáról:

„Nagyon fontos, hogy élvezd. Vagy úgy tűnjön kívülről, hogy élvezed.”

Ezek csak a legjobb mondatok! Nézd meg milyenek a videók! A teljes kurzus a Mesterakadémia.hu-n.
Őszintén ajánljuk, a MesterAkadémia.hu és a Forbes tulajdonosai azonosak. 

Szellemi elcsatangolás ellen:

„Próbáld meg mindig hat szóban megfogalmazni az előadásod célját.”

A babonákról és az előadásról:

„Ha neked is van egy ilyen ruhadarabod vagy valamilyen ikonikus tárgyad – és ez most lehet, hogy hülyén hangzik, de nem az -. amiben hiszel, ami erőt ad neked – egy pénzérme, egy nyaklánc, egy vesekő, a nagyanyádé -, vidd magaddal. Nem szégyen.”

Az előadás közbeni gesztikulálásról:

„Minden ember rendelkezik nonverbális kommunikációs eszközökkel, viszont nem sokan használják. Szerintem hülye, aki nem használja. Ez olyan, mint az autóban az index.”

Féljen-e, aki beszédhibás:

„Hozzánk is jött beszédtechnika tanár a Dumaszínházba, mert van egy pár beszédhibás. Van egy pár selypítős meg van, aki tizennégy szót mond el másodpercenként, ezért hívtunk egy beszédtechnika tanárt. Pár alkalom után ott tartottunk, hogy már a tanár is dadog.”

fotó: Mesterakadémia

Kiss Ádám // fotó: Mesterakadémia

Arról, hogy idegesek-e a profik előadás előtt:

„A lámpaláz olyan, mint a lábszag. Van.”

Arról, hogy a komfortzóna sem feltétlenül komfortos:

„Én egy parás csávó vagyok. Én félek a kiégéstől. Nem sokszor, csak minden reggel. Azt érzem, hogy felül kell múlnom a tegnap esti önmagamat, akkor lehetek jobb, és ez erőt ad.”

 

DISCLAIMER: Ez a cikk saját ügyben született, a MesterAkadémia.hu és a Forbes tulajdonosai azonosak. Fotók: Mesterakadémia

 

Oszd meg!