Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Kalocsai-féle RSM megvédte címét az idei Kékszalagon

Siófoknál még harmadikként fordult, de Vándor Róbert kormányzásával sikerült a címvédés.

A tavalyi szinte teljes szélcsend után enyhe szélben rendezték idén is az 53. Kékszalag vitorlás versenyt a Balatonon. A körülményekhez ismét a Kalocsai Zsolt vállalkozó tulajdonában álló hajó és legénysége alkalmazkodott – Kalocsaival a csapatban –, Vándor Róbert kormányzásával 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítették a versenytávot, írja az MTI.

4 dolog, amit a győztes főnökről tudni érdemes

Kalocsai nagy vitorlázó hírében áll; amikor épp nem az RSM Hungary Zrt. ügyeivel van elfoglalva, vitorlázni megy a Balatonra, illetve edzeni a csapattal – erről legutóbb a Forbes júliusi lapszámának a Kilövésén beszélt. A hajón barátai csak Kacsának szólítják. Az RSM hazánk egyik legjelentősebb pénzügy-számviteli cége, de erőteljesen építkeznek az IT-szolgáltatások terén is.

Kalocsai Zsolt a Kilövésen is arról beszélt, nagyon készülnek a címvédésre. Fotó: Fekete Csaba

Az RSM Hungaryben nagy gondot fordítottak arra, hogy az irodát közösen alakítsák. A munkavállalók lakhelye szempontjából a legkényelmesebb helyszínt választották (Váci út). A tárgyalókat Star Wars, vitorlázás, autók, valamint film és színház tematikában alakították ki.

Kalocsainak részesedése van a Ma este színház jegyárusító vállalkozásban, ezt is egyfajta szerelemgyereknek tekinti a vállalkozó.

Nagy kortárs műgyűjtő is, ezt a hobbit édesapjától vette át. Gyakran vesz részt jótékonysági aukciókon, a vásárolt szerzeményekből pedig az irodában is berendezett egy kisebb kiállítást.

A verseny

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A hajósoknak a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres távot kell teljesíteniük.

A második helyen Józsa Márton vezette Fifty-Fifty, harmadikként pedig a (két éve győztes) Petrányi Zoltán kormányozta AUDAX Django ért célba. 

Az élmenők harcáról remek felvételeket tettek közzé a verseny rendezői.

A kezdeti szélcsendet követően a táv második felére megélénkült a szél, a kéttestű hajókkal 10 csomós (közel 15-18,5 km/h órás) sebességet értek el. Az RSM még az enyhe szélben tudott egy jól sikerült siófoki fordulónál előzni a harmadik helyről (a forduló során megemelkedett az egyik hajótest).

Nagy tumultus

Az idei kiírásban is rengetegen vettek részt, 556 hajó vágott neki a távnak.

A kezdeti szélcsend miatt rengeteg hajó verődött össze a siófoki fordulónál, amit az Időkép radarképe is megörökített, majd a Tihanyi-szorosnál ez megismétlődött.

Kiemelt kép: Kékszalag/Facebook

Oszd meg!