Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

A jegyár fele visszajár, ha egy óránál többet késik a vonat, két órás késés esetén teljes visszatérítés jön!

Az eddigi 25 százalékos visszatérítést ötven százalékra emelik, 90 perc késés esetén a jegyár 75 százalékát kell visszafizetni az utasnak, ha pedig két órás késés történik, a teljes jegyárat meg kell térítenie a vasúttársaságnak. 

A javaslatot az Európai Parlament plenáris ülésén fogadták el november 15-én. Ezen kívül további fogyasztóbarát lépéseket is elfogadtak, melyek között szerepel a mozgásukban korlátozott személyeknek járó ingyenes segítségnyújtás előzetes jelzés nélkül is a nagyobb pályaudvarokon. Az új és felújított szerelvényeken ki kell jelölni helyet a kerékpároknak is, a cél, hogy minden vonaton lehessen kerékpárokat szállítani.

A képviselők támogatták a szabályok alóli ideiglenes felmentések előrehozott kivezetését is. Korábban több tagállam, köztük Magyarország is kapott felmentést, hogy a 2009-es utasjogokat egy ideig csak részben alkalmazhassa a hazai vasúton. A felmentéseknek a javaslat szerint legkésőbb egy évvel a megváltoztatott szabályok életbe lépte után meg kell szűnniük.

Az európai vasúti dolgozókat tömörítő Community of European Railways and Infrastructure Managers (CER) kommentárja szerint ezek a rendelkezések súlyos költségtöbbletet rónak a vasúttársaságokra, becslésük szerint 600 millió dollárral fog megnövekedni emiatt a költségvetésük, és ezt valószínűleg kénytelenek lesznek majd beépíteni a jegyárakba.

Kerestük a MÁV sajtóosztályát, hogy tervezik-e emiatt emelni a jegyárakat, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

 

 

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.