Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Hyundai komolyan számol a legértékesebb magyar férfi sportolóval – és nemcsak a pályán

Michelisz Norbert két év után váltott csapatot: de nemcsak ő maga, hanem saját istállója is a Hyunadihoz igazolt, a dél-koreaiak pedig megtették márka-nagykövetüknek is. Komolyan számolnak vele. 

A legfrissebb Forbes címlapján Michelisz Norbert: a pilóta, az üzletember és a kapitány. Már az újságárusoknál a friss szám! 

A Forbes friss listája alapján Magyarország legértékesebb férfi sportolója, Michelisz Norbert lesz a Hyundai új márka-nagykövete, erről írtak alá ma szerződést a gyárral. Mindez persze nem meglepetés azok után, hogy Michelisz a Hondától az új szezonra átigazolt a dél-koreai gyárhoz, majd pedig saját csapata, a M1Ra is a Hyundai csapatával szerződött le.

“Egyszerűen vezethető, és három-négy kör után már tempót tudtam menni, aminek nagyon örültem.” – mondta az MTI beszámolója szerint a mai sajtóbejelentésen a tavalyi túraautó-vb ezüstérmese, Michelisz, akinek az volt a célja, hogy olyan közegben versenyezhessen idén, ahol fejlődhet és futamgyőzelmekért küzdhet.

A régi Michelisz az új ellen

Michelisz tavaly év végén még tesztelte azt a Hondát, ami majd a mostani kocsijának is az ellenfele lesz. Az új Hyunadai-jal már kétszer tesztelt, a héten utazik a harmadik edzésre Olaszországba.

A pilóta szerint a sok újdonság, ami jellemzi az új túraautó-világbajnokságot, a szurkolók számára színesebbé teszi majd a WTCR-t, a bajnoki címért zajló versenyfutásban pedig a legnagyobb riválisuknak a Hondát tartja. “Azért a Hyundait egy picivel az egész mezőny előtt érzem” – tette hozzá. A Forbesnak adott nagyinterjújában beszélt arról is, a tesztek után komolyan kikérik a véleményét, így a nagy rivális Hondában komolyan benne van ő is, és nyilván az új Hyunadai beállításaiba is komolyan bele fog szólni. Ezt el is várják tőle.

Komoly értéket lát benne új csapata – nemcsak a pályán számítanak rá

“Több WTCR-csapattal állunk kapcsolatban, de szívünknek a legkedvesebb mégis a BRC Racing Team, ahol Michelisz Norbert az egyik pilóta” – mondta Kovács Pál a Hyundai Holding Hungary Ltd. ügyvezető igazgatója. Kiemelte: a versenyautóban Magyarország egyik legsikeresebb sportolója ül majd a volán mögött, amit rendkívül nagyra értékelnek. “Norbi a márka arca, nagykövete lesz, így az együttműködésünk rendezvényeken, különböző PR eseményeken folytatódik, de természetesen a legfontosabb állomás a versenypálya lesz” – fogalmazott Kovács Pál, aki minél jobb eredményben bízik, reményei szerint akár a vb-címben is.

A mostani bejelentés is jelzi, nagyon komolyan számolnak Michelisszel az új csapatánál – ez pedig nem kis dolog, hiszen nem egy motorsport nagy hatalom ország szülötte. Utóbbi igencsak fontos szempont az autósportban, a versenysorozatok ugyanis nagyrészt a marketing részei, vagyis az – egymáshoz képest képességben közel álló –  pilóták kiválasztásában sokszor az is mérvadó, mennyi szurkoló, potenciális “fogyasztó” áll mögöttük.

A kilenc versenyből álló WTCR-sorozat április 8-án indul Marokkóban, a mogyoródi futamra április 29-én kerül sor.

Oszd meg!