Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nicola Mendelson a Facebook londoni központjában.

A Facebook több millió dolláros ösztöndíjprogramot indít közösségszervezőknek

Több bejelentést is tett Londonban a Facebook – közösségszervezői ösztöndíjprogramot indítanak és küzdenek a kamu profilok ellen. 

Pénteken a londoni Facebook Communities Summit Europe rendezvényen a Facebook bejelentette új kezdeményezését: a Közösségi Vezetők Program (Facebook Community Leadership Program) nevű globális akcióját, amely révén azokat az embereket támogatják, akik a Facebook-ot  használva közösségeket építenek. A Facebook több tízmillió dolláros költségvetést biztosít új programjára,

ebből akár tízmillió dollár közvetlenül azokhoz az emberekhez jut majd el, akik közösségeket hoznak létre és menedzselnek az oldalon.

Emellett új, kifejezetten csoportadminisztrátoroknak szánt eszközöket is bejelentett a cég, valamint azt is, hogy kibővítik a Londonban működő, a felhasználók védelmét szolgáló technológiákat fejlesztő csapatot.

Mit lehet tudni az új programról? 

A Facebook Közösségi Vezetők Program keretében a cég azokat a csoportadminisztrátorokat támogatja majd, akik a Facebook szolgáltatásait és alkalmazásait használják közösségük építéséhez. A program részletei:

  • Legfeljebb öt adminisztrátort választanak kiemelt közösségi vezetőnek, akik számára legfeljebb 1 millió dollárt biztosít a Facebook az általuk javasolt közösségi projekt megvalósításához;
  • Legfeljebb száz vezető vehet részt a cég ösztöndíjprogramjában, ők egyenként  akár 50 000 dolláros támogatást kaphatnak közösségi kezdeményezéseik megvalósításához.
  • Közösségi Vezetői Körök: ezek a csoportvezetők közötti személyes kapcsolattartást, tudásmegosztást és az együttműködést szolgálják. Tavaly az Egyesült Államokban három ilyen kört már létrehoztak egy pilotprojekt keretében, ezek globális kiterjesztésére idén kerül sor.

Az ösztöndíjprogramra és a kiemelt közösségi vezetői pozícióra már most lehet jelentkezni. A programról további információ a communities.fb.com oldalon található.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerbeg már korábban bejelentette, hogy az emberi interakciókat a fókuszba helyezve átalakítják a közösségi oldal mögött futó algoritmust is. Épp ma írtunk arról, hogy mit jelent ez a magyar hirdetők, adminok és felhasználók számára.

Chris Cox, a Facebook termékfejlesztésért felelős vezetője a londoni bejelentésen

Chris Cox, a Facebook termékfejlesztésért felelős vezetője a londoni bejelentésen

Új eszközök a csoportadminisztrátorok és a tagok számára

A facebookos csoportok adminisztrátorai szeretnék saját közösségeiket biztonságban tudni, működésüket hatékonyan megszervezni, tagjaikat pedig bevonni a működésükbe. Ezt segíti elő a ma bevezetett négy új funkció.

  • Eszközök adminisztrátoroknak: az adminisztrátorok mostantól a jelentkezéseket, a Group Insight-okat, és minden más fontos információt egyetlen felületen érhetnek el. Ezzel sokkal egyszerűbbé vált a tagságok kezelése, amelynek köszönhetően az adminisztrátorok több időt fordíthatnak a kapcsolatépítésre csoportjaik tagjaival.
  • Csoportbejelentések: a csoportadminisztrátorok legfeljebb tíz bejegyzést rögzíthetnek a csoportjuk oldalának tetején.
  • Csoportházirend: Mostantól az adminisztrátorok létrehozhatnak egy dedikált oldalt a házirendnek, így a szabályokat hatékonyabban oszthatják meg csoportjuk tagjaival.
  • Személyre szabhatóság: minden közösségnek megvan a saját identitása – most az adminisztrátorok személyre szabott színt rendelhetnek csoportjaikhoz.

Biztonsági lépések 

A biztonsági funkciókkal foglalkozó fejlesztőink többek közt az alábbi területeken dolgoznak:

  • Hamis fiókok beazonosítása és letiltása: erre azért van szükség, hogy biztosíthassák, hogy a Facebookon a felhasználók valódi emberekkel tudnak kapcsolatba lépni.
  • A felhasználók védelme: a zaklatások, átverések számának csökkentése olyan eszközök fejlesztésével, melyek ki tudják szűrni, majd el is tudják távolítani ezeket.
  • A kártékony tartalmak jelentésének továbbfejlesztése: a cég szeretné egyszerűbbé tenni a visszajelzést olyan tartalmakról, amelyeknek nincs helyük a Facebookon. Ez a rendszer az automatikus érzékelést biztosító algoritmusokat kiegészítve működik.
Oszd meg!