Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A dolgozók manipulálásával törték fel több híresség Twitter fiókját

Június 30-án a Twitter frissítést tett közzé a két héttel korábbi hackertámadás kivizsgálásáról. A 130 fiók feltörése és a 116 ezer dollár kicsalása telefonhívásokkal kezdődött – írja a Business Insider.

2020. július 15-én többek között Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates és Kim Kardashian fiókját is feltörték.

A Twitter egy blogposztban számolt be az ügy fejleményeiről, amelyből kiderül, hogy a hackerek telefonon csalták ki a dolgozóktól a fiókok megtámadásához szükséges összes adatot.

Először olyan munkatársakat értek el, akiknek nem volt meg ehhez a megfelelő jogosultsága, de az ő adataikkal sikerült bejutniuk a vállalat rendszereibe.

Miután jobb rálátást kaptak a belső rendszer működésére, már könnyen megszerezték azoknak a dolgozóknak az adatait is, akik által hozzá tudtak férni a támadáshoz szükséges eszközökhöz.

A támadók, miután megszerezték a megfelelő dolgozók belépési adatait, sikerült hozzáférniük a a vállalat belső hálózatához és terméktámogatási eszközeihez, amelyek nélkül nem tudták volna végrehajtani a sikeres támadást.

A 130 fiók közül 45-ről tettek közzé tweeteket, amiben posztolták a felhívást, hogy ha az alábbi címre Bitcoint küldenek, a dupláját kapják vissza, ezzel mintegy mintegy 116 ezer dollárnyi Bitcoint kicsalva az áldozatoktól. Emellett a hackereknek 36 fiók privát üzeneteit, és 7 fiók minden adatát sikerült még megszerezniük.

Az eddig példátlan támadás után a közösségi oldal a vizsgálatok idejére korlátozta az alkalmazottainak jogosultságait a belső rendszerekhez, ami miatt néhány funkció akadozhat.

A Twitter a közzétett blogposztban ígéri, a közeljövőben fokozatosan visszaállítja szolgáltatását a normális működésre, és dolgoznak a belső biztonsági rendszerük fejlesztésén.

"Az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni!"