Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Feltörték Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates és több híresség Twitterét

Összehangolt támadásról van szó, 116 ezer dollárt csalt ki a hekker.

Hekkerek több prominens Twitter-fiókot hekkeltek meg szerdán, hogy egy kriptovalutás csalást terjesszenek írja a Techcrunch.

Advertisement

A feltört fiókok közt vannak milliós követőtáborral rendelkező hírességek, vállalkozók és nagyvállalatok hivatalos csatornája. Csak néhány nagy név az áldozatok közül: az Apple, Elon Musk, a demokrata elnökjelölt Joe Biden, Bill Gates, Kim Kardashian West, Jeff Bezos, Barack Obama, Wiz Khalifa, Warren Buffett, a YouTuber MrBeast, a Wendy’s gyorsétteremlánc, az Uber, a CashApp és Mike Bloomberg dollármilliárdos vállalkozó és politikus.

Mindannyiuk profiljával posztolták a felhívást, hogy ha az alábbi címre Bitcoint küldenek, a dupláját kapják vissza.

Képernyőkép Joe Biden demokrata elnökjelölt posztjáról. Fotó: Techcrunch
Elon Musk fiókjához is hozzáfértek. Képernyőkép: Techcrunch

A felhívás elég amatőr csalásnak tűnhet elsőre, de azzal, hogy milliók által követett hírességek posztolták, sokan dőltek be neki. A Techcrunch szerint mintegy 116 ezer dollárnyi Bitcoint csalt ki a gyanútlan áldozatoktól a hekker, és ez a szám folyamatosan növekszik.

A vizsgálat még mindig folyik a Twitternél, hogyan történhetett az eset. A közösségi médiaplatform szerint összehangolt támadás történt, a hekker több olyan Twitter-alkalmazotton keresztül férhetett hozzá a fiókokhoz, akiknek admin-hozzáférése van a belső rendszerekhez és eszközökhöz.

 

„Tele vagyunk ötletekkel. Én a megoldásokat kedvelem.”