Unsplash / Claudio Schwarz
Üzlet

A brit KPMG-főnök szerint az alkalmazottak befejezhetnék a rinyálást a járványkörülmények miatt

Forbes
2021. február 10. 2 perc olvasás

Bill Michael azóta bocsánatot kért a kijelentéséért, amit a cég egy netes megbeszélésen ejtett el.

A nagy-britanniai KPMG vezetője bocsánatot kért a cég dolgozóitól, miután egy virtuális beszélgetésben azt mondta, „hagyják abba a nyöszörgést”. Bill Michael szerint a munkavállalók eltúlozzák a járvány és a szigorú lezárások hatásait.

Az egyébként ausztrál Michael hétfőn a cég pénzügyi szolgáltató csapatával beszélt, amikor elejtette megjegyzést. Az online beszélgetés témái – amelyen az 1500 fős ottani KPMG-csapat mintegy harmada vett részt – részben éppen a járvány és a szigorú korlátozások voltak. Ezzel kapcsolatban jelezte aggályait néhány munkavállaló. Attól tartanak ugyanis, hogy csökkenhet a fizetésük, vagy hogy jutalmaktól eshetnek el.

Michael ezt hallva mondta azt, hogy „hagyják abba a nyöszörgést” és „ne játsszák ki az áldozati kártyát” – írja a The Guardian.

A munkavállalók közül többen a videókonferencia chatmezőjében szóvá tették Michael stílusát, aki a híváshoz újra kapcsolódva bocsánatot kért tőlük.

Azzal mentegette magát, hogy félreértették a szavait, és igazából csak arról akart tippeket megosztani a kollégákkal, hogy ő mit tesz a lezárások miatti stressz ellen.

Később pedig emailben az egész, 1500 fős csapattól bocsánatot kért.

„Bocsánatot kérek a szavaimért, amik nem vallanak rám, és bocsánatot is kértem a kollégáktól. Egymás jólétével törődni és olyan környezetet teremteni, amiben mindenki kiteljesedhet, nekem kiemelt fontosságú, és ez áll a cég tevékenységének középpontjában is” – írta Michael.

Mindez azért is kellemetlen, mert a KPMG nemrégiben számolt be a 2020-ban elért eredményeiről, ezek szerint a cég a partnereinek 11 százalékkal kevesebbet tudott fizetni, mint 2019-ben. Igaz, ez még így is 572 ezer fontot jelentett Nagy-Britanniában az 582 partnernek.

A fizetéscsökkentésről pedig azért is kérdezhették a munkatársak Michaelt, mert ő maga is 14 százalékkal kevesebb pénzt vitt haza 2020-ban, mint egy évvel korábban. A majdnem kétmillió font helyett 1,7 milliót.

Borítókép: Unsplash