Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A bitcoin zuhanásának egyik legnagyobb vesztese Elon Musk

A Tesla és a Space-X vezetőjének vagyona közel 20 milliárd dollárral csappant meg a bitcoin mélyrepülése miatt.

 

Musk elkötelezett híve a kriptovalutának, elektromos-autógyártó cégével korábban 1,5 milliárd dollárt fektetett be a bitcoinba és hangsúlyozta, cégénél a jövőben a kriptovalutás fizetést is támogatják. Musk szerint a digitális fizetőeszközök értéke kevésbé befolyásolható külső tényezők révén és nagyon erős a likviditásuk.

Musk egy tweettel kilőtte egy kriptovaluta árfolyamát, majd azt ígérte, bitcoinért is vehetünk Teslát

A digitális fizetőeszköz árfolyama vasárnap történelmi csúcson, 58 353 dolláron állt, azaz kevesebb, mint két hónap alatt az árfolyam megduplázódott.

A következő nap Janet Yellen, az USA pénzügyminisztere negatívan nyilatkozott a kriptovalutával kapcsolatban. Az árfolyam zuhanásba kezdett, a befektetők pedig nekiálltak minél gyorsabban megszabadulni a bitcointól, és ez serkentette az ár csökkenését.

Az árfolyamcsökkenés magával húzta a Tesla részvényárfolyamát is, a cég tőzsdei értéke két nap alatt 110 milliárdot zuhant. Musk magánvagyona főleg Tesla-részvényekből áll, közel 20 milliárd dollárt bukott.

Oszd meg!