Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A 29 éves Rubik-kocka bűvész 814 kockából rakta ki Kobe Bryant arcát, hogy emléket állítson neki

A különleges képet a bűvész elárverezi és az összeget Kobe Bryant alapítványának ajánlja fel.

Kobe Bryant NBA-sztár helikoptere január 26-án zuhant le, amikor Los Angeles mellett, Calabasas környékén hegynek ütközött és kigyulladt. A fedélzeten összesen kilencen utaztak, köztük 13 éves lánya, Gianna Bryant is.

A kosárlegendáért a sportvilágon kívül is rengetegen rajongtak, köztük Steven Brundage amerikai bűvész. A Rubik kockákkal különböző trükköket és képeket kirakó, 29 éves bűvész életének fontos része volt a kosárlabda, hatéves kora óta játszott, és Bryant volt az ő Michael Jordane – mondta az amerikai Forbesnak.

A sztár halála mélyen megrázta, ezért úgy döntött, különleges emléket állít a kosárlabda-legendának:

20 óra alatt 814 Rubik-kockából rakta ki Kobe Bryant mosolygó arcát.

A folyamatról timelapse videót is készített, amit először a saját oldalán osztott meg, majd többen is átvettek, mint például az ESPN, a Worldstar vagy a Sports Center. Összesen 10 milliónál is több megtekintést számlál.

A 196 x 137 centiméteres képet Brundage elárverezi, a befolyt összeget pedig Kobe Bryant alapítványának, a Mamba Sports Foundationsnek ajánlja fel.

Kobe Bryant 41 éves volt, élete felét, 20 évet töltött a legprofibb szinten, mindvégig a Los Angeles Lakers csapatában kosárlabdázott. Ötször lett bajnok az NBA-ban, kétszer nyert olimpiát az amerikai válogatottal.

Az elmúlt években azonban befektetései révén is a hírekbe került, valamint 2018-ban a Dear Basketball című animációs rövidfilmjéért Oscar-díjat nyert, a filmet ő írta és narrálta.

Fotó: Facebook / Steven Brundage Magic

 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató