Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Robert Kubica, Facebook

8 évvel balesete után visszatér a Forma 1-be Robert Kubica

Nyolc évvel azután, hogy egy balesetet követően kis híján amputálni kellett jobb karját, 2019-től visszatér a Forma 1-be a 33 éves Robert Kubica. A lengyel versenyző a húszéves George Russell csapattársa lesz.

Megegyezett a Williams-Mercedesszel Robert Kubica, írja az Autosport.com, a hivatalos bejelentés valószínűleg most hétvégén, az Abu Dhabi nagydíjon várható.

Kubica nyolc év kihagyás után tér vissza a Forma 1-be, miután 2011-ben Olaszországban majdnem halálos kimenetelű balesetet szenvedett. A visszatérés nem volt váratlan, 2017 nyarán excsapatával, a Renault-val kezdett tesztelni, a csapat végül úgy döntött, nem folytatja tovább a lengyellel az együttműködést, ezután csapott le rá a Williams.

A neve már a 2018-as idényre is felmerült, a Williams végül Szergej Szirotkint szerződtette helyette. Kubica maradt tesztpilóta, időközben viszont nemcsak az derült ki, hogy Szirotkin csapnivalóan teljesít, de az is, hogy Kubica talált magának egy lengyelországi szponzort. Mindkettő felgyorsította a folyamatokat.

Borítókép: Robert Kubica, Facebook

Oszd meg!