Üzlet

740 millió forintos befektetést kapott a magyar cég, aminél telefonhívással is lehet pénzt utalni

Forbes
2020. február 07. 2 perc olvasás

A Portfolion 2,4 millió dollárt fektet a VCC Live-ba, amit a szoftvercég szolgáltatásfejlesztésre és a nemzetközi növekedés felgyorsítására költ.

A Tóth Szabolcs és Jalsovszky Tamás által alapított VCC Live az európai piac egyik meghatározó szereplőjévé vált azon cégek körében, amelyek több csatornán, többek között telefonon, emailen, chaten és közösségi médián keresztül is kommunikálnak ügyfeleikkel.

A cég jelenleg több mint ötven országban van jelen, rendszerét több mint tízezer operátor használja, és húsz telekommunikációs partnerrel dolgozik együtt.

„Az egyedi és költséghatékony megoldásunknak köszönhetően sok ügyfél választja a mi rendszerünket a legnagyobb piaci szereplőkkel szemben” – mondta Tóth Szabolcs, a VCC Live tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A cég 2015-ben partnerségre lépett a SimplePay online fizetési rendszert üzemeltető OTP Mobil Kft-vel, valamint a Worldpay és Checkout.com globális fizetési szolgáltatókkal, hogy lefejlessze a VCC Live Pay megoldását. A termék az első olyan felhőalapú fizetési megoldás az európai régióban, ami lehetővé teszi a bankkártyás befizetések telefonhíváson keresztüli lebonyolítását.

A VCC Live a friss tőkét részben főbb funkciói tovább fejlesztésére szánja, amivel további hozzáadott értéket kíván teremteni számos olyan ágazatban, mint a telekommunikáció, pénzügy, biztosítás és e-kereskedelem.

A forrást adó budapesti központú PortfoLion Zrt. által kezelt magántőkealap befektetői az OTP Bank és az Eximbank.