Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

6 milliárd dollárt költ a Meki éttermei digitalizálására

A McDonald’s bejelentette, hogy 6 milliárd dollárt költ amerikai éttermei modernizálására, amiben benne van például az étkezők frissítése, és a digitális kioszkok telepítése is, ahol magunknak rendelhetünk.

Ilyen kioszk egyébként már Magyarországon is működik: a budapesti Vörösvári úton működő étteremben bankkártyával fizethetünk, miután a gépnek leadtuk a rendelést. Aztán magunkkal vihetünk egy számot az asztalhoz, az ételt pedig kihozzák: egyáltalán nem is kell sorban állni, se a kasszához se a kiszolgáláshoz.

A cég még korábban jelezte, hogy nagyjából hat milliárd dollárt akar fejlesztésekre költeni a következő években az USA-ban, de most először beszéltek részletekről. A franchise rendszerben működő éttermek belsejét “globális és lokális” dekorációval, új bútorokkal és új külső dizájnnal frissítik. Jönnek a digitális kioszkok, illetve a digitális menülapok a Drive-through, kocsival felvevős rendelésnél. Külön parkolóhelyeket jelölnek ki, ahol mobilon meg lehet rendelni és fizetni. Növelik a McCafé kávézók számlát is.

Ilyen Magyarországon nincs, mivel Uber sincs, az USA-ban viszont együttműködnek a cég ételrendelős szolgáltatásával, az Uber Eatsszel: több mint ötezer amerikai éttermükből lehet így rendelni. Az újításokat 2018-2019-ben kezdik el bevezetni.

Oszd meg!