Üzlet

40 millió forint adomány érkezett a koronavírus-járvány harmadik hullámában a mentősöknek és az Ökumenikus Segélyzervezethez

Forbes
2021. március 17. 2 perc olvasás

A Szentkirályi Magyarország és a Pepsico 20-20 millió forintot juttat a két szervezetnek.

Negyvenmillió forint adományt juttat a Szentkirályi Magyarország és a Pepsico az Ökumenikus Segélyszervezetnek és az Országos Mentőszolgálatnak – áll a két cég Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében.

A két szervezet 20-20 millió forintot kap az adományból, amelyet a közlemény szerint azért juttatnak el hozzájuk, mert „az egészségügyi intézmények és segítő szervezetek megfeszített munkájára továbbra is kimelten szükség van a megfelelő védekezéshez.”

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke emlékeztetett: az elmúlt egy évben 76 ezer palack ásványadománnyal már segítették a kórházakat és a szociális intézményeket.

Edith Eva Eger: Remélem, képesek leszünk megteremteni egy másik világot

„Reményeink szerint az adomány új lendületet biztosít a támogatott intézményeknek, hogy továbbra is folytatni tudják az emberfeletti küzdelmet a járvány ellen” – mondta Balogh a pénzadományukról.

Nagy a nyomás az egészségügyön

Az egészségügy valóban egyre nagyobb nyomás alatt van a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „csúcsokat döntögetünk napról napra”, és a tavaly márciusban kezdődött járvány legkritikusabb heteit éljük.

Borítókép: Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgatóhelyettese; Mocskonyi Nóra, az OM kiemelt vállalati ügyfélmenedzsere és Balogh Levente az adomány átadásakor / Szentkirályi