Fotó: Fotó: Lidl Deutschland Facebook-oldala
Üzlet

35 milliárdos logisztikai központot épít a Lidl Budapest mellett

Forbes
2020. július 14. 1 perc olvasás

Ecseren húzzák fel a negyedik elosztó-központjukat Magyarországon, ez lesz a legnagyobb.

Új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Lidl Magyarország a Pest megyei Ecseren – jelentette be a német diszkontlánc.

A beruházás összértéke a Lidl közlése szerint 35 milliárd forint, amelyhez 1,2 milliárd forint értékű beruházásösztönző állami támogatást is kaptak. Az új központ a tervek szerint 2021 novemberére készül el, és 400 új munkahelyet teremt.

Ez lesz a Lidl negyedik logisztikai központja az országban. Jelenleg három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látják el az ország 183 áruházát. Az elkészült raktár a budapesti és főváros környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd.

A beruházást összesen 62 ezer négyzetméteren valósítják meg, ez 9 futballpálya méretének felel meg, ebből több, mint 21 ezer négyzetméternyi hűtött teret alakítanak ki. Az új raktárban egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamion is tud fogadni.

Bár az ingatlanberuházásokat a koronavírus és a nyomában kialakuló gazdasági válság is befékezte, a logisztikai ingatlanok iránti igény nem szűnik. Szintén Ecseren épül a JYSK régiós logisztikai központja, mely az áprilisi magazin legnagyobb magyar beruházásokat tömörítő listáján is szerepelt 25 milliárd forintos becsült értékkel.