Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

33 év után először fújták le a világ egyik legfontosabb technológiai vásárát

A koronavírus jelentette globális egészségügyi kockázatok miatt a barcelonai Mobile World Congress szervezői végül törölték a teljes, négynapos rendezvényt. A kiállító nagy techcégek sorra mondták le a részvételt az elmúlt egy hétben.

Noha korábban úgy volt, csak pénteken hoznak döntést a szervezők arról, hogy megtartják-e a világ legnagyobb távközlési és mobilpiaci eseményét, végül már ma sajtótájékoztatót tartottak, és bejelentették, hogy elmarad az idei Mobile World Congress (MWC) Barcelonában, mely rendre 100 ezer látogatót vonz, és az iparág egyik legnagyobb seregszemléje. Az elmúlt 33 évben nem volt példa arra, hogy lefújják az egész eseményt.

A rendezvényen való részvételt sorra mondták le múlt hét óta a világ vezető techcégei, tegnap a Vodafone, a Nokia és a BT is jelezte, a koronavírus jelentette kockázatok miatt nem mennek el Barcelonába. A négynapos konferenciát február végén rendezték volna, mintegy 2800 kiállító céget vártak a 120 ezer négyzetméteres kiállítótérre, ennek 10 százalékát már a hét elején lemondták, a kör pedig azóta tovább bővült.

A szervező GSMA először egy kisebb formátumú rendezvényt javasolt, de a legnagyobb kiállítók azt mondták, semmiképp sem mennek el, még egy kisebb rendezvényre sem. Felmerült az MWC elhalasztása, de egyelőre lehetetlen megmondani, mi lesz a járvánnyal és hogyan alakulnak az egészségügyi kockázatok. A szervezők szerint Barcelonában felkészültek arra, hogy kezeljék a járványt, de az első az egészség és a biztonság, ezért döntöttek az esemény törléséről. Persze az sem mellékes, hogy a legnagyobb kiállítók távolmaradása kész helyzet elé állította a GSMA-t.

A szervezők egyelőre még pontos számot sem tudtak mondani arról, hogy mekkora költségekkel jár az esemény lemondása, a városnak nagyjából 450-500 millió eurós kieséssel jár. A GSMA ugyanakkor elkezdett dolgozni a 2021-es MWC-n.

 

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."